Liverpool innfører elektroniske billetter som en permanent løsning

Forsøket med kampbilletter sendt til smart-telefon har fungert meget bra under korona-kampene med 2000 tilskuere på tribunene.

22. des 2020 kl 20.25Einar Kvande

Liverpool FC forbereder seg på radikale endringer i hvordan de utsteder sine kampbilletter. Til kampene mot Wolverhampton og Tottenham slapp 2000 tilskuere inn på Anfield, og det samme vil skje også når West Bromwich kommer på besøk 3. juledag.

I den forbindelse rapporterer Liverpool FC at den nye måten å distribuere og bruke kampbillettene på har vært meget vellykket, og nå vil bli en permanent løsning.

De som har vært tilstede på kampene mot Wolves og Tottenham kjøpte sine billetter via billettplattformen SeatGeek, og fikk da tilsendt billettene på en mail, slik at de kunne lagre billetten på sine smart-telefoner, og scanne disse i inngangen. 

– Dette har hele tiden vært vår plan. Vi skulle innføre systemet om halvannet år, men vi måtte fremskynde dette for å sørge for at vi fikk fans inn på tribunene igjen nå, sier Phil Dutton i Liverpools billettavdeling til Liverpool Echo.

– Det er veldig få som går på kamp uten mobiltelefonen på seg. Det er muligens kun personer over 65 år som ikke har mobiltelefon på kamp, og de skal vi finne en løsning for, lover Dutton.

– Nå er teknologien tilgjengelig, og jeg kan ikke se noen grunn til at vi ikke skal benytte oss av den i fremtiden.

Echo skriver at det foregår samtaler med supportergrupper hvordan man best skal løse problemet for de som ikke har mobiltelefon.

Billettavdelingen planlegger for en normal sesong i 2021/22

Dutton opplyser også til Echo at klubben planlegger å selge sesongbilletter og billetter som normalt til 2021/22-sesongen. Anfield-klubben kansellerte salget av sesongbilletter foran denne sesongen, på grunn av koronapandemien.

– Vi tar sikte på å selge sesongbilletter som vanlig foran neste sesong, bekrefter Dutton.

– Vi skal se nærmere på dette etter jul. Jeg håper vi kan være tilbake til normalen innen august/september. Dersom vi fortsatt snakker redusert kapasitet da, vil det indikere at samfunnet som helthet har et enda større problem. Vi planlegger for at alt skal fungere som normalt neste sesong, både fornyelsen av sesongbilletter, salget av billetter til medlemmer og salget av bortebilletter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]