Premier League har ingen beredskapsplan dersom kamper ikke kan spilles

Flere og flere klubber rammes av Korona-viruset, og viruset ser ut til å få en stor rolle i 2020/21-sesongen. Allikevel skal ikke Premier League ha noen protokoller klare.

30. des 2020 kl 09.05Jens Hapnes Rege

Tirsdag ble det kjent at Premier League skal vurdere å pause sesongen i to uker, som følge av den skumle korona-utviklingen i klubbene og samfunnet. 

Oppgjøret mellom Everton og Manchester City tirsdag kveld måtte utsettes grunnet ukontrollert smitte i City-troppen, og onsdagens oppgjør mellom Fulham og Tottenham kan også måtte utsettes grunnet smitte i Fulham-troppen. Tidligere har Newcastle fått utsatt en kamp som følge av smitte. 

Det er også rekordhøye smittetall fra den siste testrunden (21.-27. desember) siden man begynte med ukentlig testing i august. Det har ført til at samtlige Premier League-spillere nå skal testes oftere. I tillegg sprer den muterte varianten av viruset ytterligere usikkerhet utover Storbritannia. Det er forventet ytterligere tiltak fra myndighetens side.

Ingen protokoll

Allikevel skal ikke Premier League ha noen beredskapsplaner klare dersom kamper ikke kan spilles, skriver Mark Ogden i ESPN

Klubbene og ligaen skal ønske å fortsette å spille så lenge det er trygt, men mangelen på en enighet om hvordan sesongen skal avgjøres dersom den må avkortes skaper bekymring. 

Samtaler mellom klubber i Premier League i august og september hadde som mål å komme til en enighet om en måte å avgjøre sesongen på dersom den måtte annulleres. De skal imidlertid ikke ha kommet til enighet om en konkret plan, men bare noen vage prinsipper.

MÅ HOLDE SEG HJEMME: Det virker usannsynlig at Liverpool får ha supportere på tribunen stort lenger.

MÅ HOLDE SEG HJEMME: Det virker usannsynlig at Liverpool får ha supportere på tribunen stort lenger.

Ingen annullering

Poeng per kamp er den mest sannsynlige avgjørelsen dersom sesongen må avkortes, men det er ikke enighet om hvor mange kamper som må spilles før det kan brukes. 

Da forrige sesong måtte avbrytes, etter 29 spilte kamper og da Liverpool ledet med 25 poeng, var ropene høye etter «null and void», at sesongen måtte annulleres. 

Denne sesongen har i mye større grad blitt påvirket av viruset, men de samme ropene har vært bemerkelsesverdig manglende. 

Det spørs om Karren Brady, West Hams visedirektør, vil være en like stor forkjemper for det. Denne sesongen ligger de på 10. plass, i motsetning til forrige sesong da de lå like over nedrykksstreken. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]