Premier League skal vurdere å pause sesongen i to uker

Det kan bli korona-pause i januar.

29. des 2020 kl 21.27Øystein Tronstad

Det er The Telegraph som skriver at Premier League-klubbene skal vurdere en pause på to uker, for å kontrollere og kunne se an korona-utviklingen.

Newcastle har alt hatt et større utbrudd som førte til at oppgjøret mot Aston Villa 4. desember ble utsatt. I går led Everton - Manchester City samme skjebne på grunn av smittesituasjonen i Manchester-klubben. Nedover i systemet har flere kamper blitt utsatt.

Smittetallene uroer

Det er også rekordhøye smittetall fra den siste testrunden (21.-27. desember) siden man begynte med ukentlig testing i august. Det har ført til at samtlige Premier League-spillere nå skal testes oftere. 

Blant annet er det kjente tilfeller i Arsenal og Sheffield United, og Southampton-trener Ralph Hasenhüttl jobbet i kveld fra «hjemmekontor» i isolasjon. 

Onsdagens London-møte mellom Tottenham og Fulham regnes som usikkert på grunn av smitte.

I tillegg sprer den muterte varianten av viruset ytterligere usikkerhet utover Storbritannia. Det er forventet ytterligere tiltak fra myndighetens side.

Forrige sesong ble stanset i mars. Etter tre måneder startet sesongen igjen under «Project Restart» og Liverpool ble til slutt seriemester.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]