Slik fikk Liverpool målforskjellen på rett kjøl igjen

Etter fire ligarunder hadde halvparten av Premier League-lagene bedre målforskjell enn Liverpool. Nå er Jürgen Klopps menn best i klassen med klar margin.

22. des 2020 kl 23.19Einar Kvande

Etter 7-0 over Crystal Palace er Liverpool best i klassen både på poeng og målforskjell, og topper Premier League med fire poengs margin ned til Leicester på andreplass.

At Liverpool har suverent best målforskjell i Premier League er ingen selvfølge, etter at de tapte 7-2 for Aston Villa på Villa Park i fjerde serierunde.

På det tidspunkt hadde Anfield-klubben 11-11 i målforskjell, og lå på femteplass. Men ingen andre blant topp ti hadde så dårlig målforskjell som Liverpool. Alle hadde de plusstall i kolonnen for målforskjell.

Etter å ha spilt 2-2 mot Everton på Goodison Park i neste serierunde, var Liverpools målforskjell fortsatt 0, og med 13-13 i den kolonnen hadde faktisk Liverpool sluppet inn flest mål av samtlige lag i Premier League. En tvilsom ære de delte med bunnlaget West Bromwich.

I de tre serierundene som fulgte var det ikke mye spor til forbedring av målforskjellen, etter to ettmålsseire og en uavgjort. 

Men etter 3-0 over Leicester i niende seierunde gjorde Liverpool et hopp, og var oppe på fem plussmål, og da Wolverhampton ble slått 4-0 på Anfield to serierunder senere, begynte ting å se greit ut, med ni plussmål. Liverpool lå da på andreplass, bak Tottenham som hadde 14 plussmål.

Plutselig best i klassen

Men det var helgens 7-0 over Crystal Palace som virkelig fikk målforskjellen på rett kjøl igjen for Liverpool. Plutselig var de best i klassen, ikke bare i poengkolonnen, men også på målforskjell, i tillegg til at de er det laget som har scoret suverent flest mål etter 14 serierunder.

Med 31 poeng er man altså fire poeng foran Leicester på andreplass, og fem foran Manchester United på tredjeplass. Ole Gunnar Solskjærs mannskap har dog spilt en kamp mindre. 

17 plussmål er suverent best blant topp fire. Leicester har 9, United 7 og Everton 6. Femteplasserte Chelsea er nest best i klassen, med 15 plussmål. Tottenham og Aston Villa med elleve plussmål er de to andre lagene som har tosifret antall plussmål etter 14 serierunder.

Liverpools gode målforskjell skyldes først og fremst at de har scoret klart flest mål i Premier League så langt, med sine 36. Ingen andre har passert 30. Chelsea med 29 og Manchester United med 28 er nærmest.

Det er kun i kolonnen for innslupne mål at Liverpool er svakere enn et knippe av Premier League-kollegaene. Liverpool har sluppet inn 19 mål, og hele seks lag har sluppet inn færre. Best i klassen er Manchester City med bare tolv baklengsmål. Deretter følger Aston Villa med 13, Chelsea og Tottenham med 14, Leicester med 17 og Arsenal med 18.

Liverpool har altså den beste målforskjellen i ligaen, seks mål bedre enn noen andre, til tross for at de selv slapp inn sju mål i en kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]