Klopp har endret synet på VAR:– Vi har sluttet å feire etter scoringer

Klopp var i utgangspunktet for videodømming. Tyskeren har endret mening etter å ha sett det i praksis.

11. des 2020 kl 17.03Jens Hapnes Rege

Da VARs introduksjon ble diskutert i fotballen var Jurgen Klopp en av stemmene som talte systemets sak.

Tyskeren mente i likhet med de fleste forkjemperne at systemet ville fjerne store feilavgjørelser som kunne koste klubber dyrt, og at det ville være sårt tiltrengt hjelp for dommerne. Nå har han endret mening. 

Tar for lang tid

– Dette er noe av det jeg ikke liker. Vi spilte i Midtjylland, det var iskaldt og det var tre eller fire avgjørelser som til sammen tok 10-12 minutter. Hvorfor skulle noen si «dette er flott, la oss fortsette å gjøre det sånn»?

– Vi har stoppet å feire etter scoringer, vi venter på alt, vi har offsideavgjørelser som er mindre enn en millimeter. Mye er ikke som det var før. 

LATTERLIG: Klopp forsto lite da dommeren dømte straffespark i kampen mot Brighton.

LATTERLIG: Klopp forsto lite da dommeren dømte straffespark i kampen mot Brighton.

Klopp understreker at han var for videodømming i utgangspunktet, men forklarer at han ikke forsto hvilke konsekvenser det ville få. 

– Da det først kom opp så var jeg ganske for VAR. Det ville vært fint om vi kunne ha korrekte avgjørelser. Jeg er ikke sikker på om vi tenkte godt nok gjennom det. Hvor lang tid det vil ta å fatte avgjørelser, hvor mye det tar vekk fra spillet som vi elsker.

– Det ville vært fint hvis andre, dere også, hadde en mening om det. At dere skrev det ned og ikke bare lagde saker om hva vi har sagt om det. Jeg har sagt det en gang, jeg kan ha tatt feil. Det har ingenting med knepne avgjørelser mot oss. Noen ting er ikke som de var, og de var bedre før.

– Skal du endre noe så bør det bare være snakk om forbedringer, Og det er ikke tilfellet nå, avsluttet han om systemet. 

Forhåpentligvis preges ikke oppgjøret mot Fulham søndag kveld av VAR, men dessverre vil det sannsynligvis prege kampen. Da er det Lee Mason som skal ta avgjørelsene i VAR-rommet. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]