Pep Guardiola forlenger kontrakten til 2023 - skal forsøke å bygge «nytt» mesterlag

Pep Guardiola skal i likhet med Jürgen Klopp forsøke å være lederen bak et generasjonsskifte.

19. nov 2020 kl 22.46 Jens Hapnes Rege

Pep Guardiolas lengste opphold i en klubb før Manchester City var fire år, men nå tar katalaneren sikte på hele syv år på Etihad Stadium. Torsdag ettermiddag ble det kjent at han forlenger kontrakten med de lyseblå til 2023. 

Det betyr flere heseblesende dueller mellom Jürgen Klopps intense Liverpool og Pep Guardiolas velspillende Man City i årene som kommer, både i kampene mellom lagene og i kampen om titlene. 

Generasjonsskifte

Katalaneren har allerede mistet sin tidligere kaptein Vincent Kompany, og har begynt å fase ut det viktige bindeleddet Fernandinho og spydspissen Sergio Aguero. 

Samtidig blir ikke sentrale spillere som Kevin de Bruyne (29), Kyle Walker (30) og Riyad Mahrez (29) yngre, og det blir en krevende oppgave å erstatte nøkkelspillerne uten at konkurrentene stikker ifra. 

Signeringene av Ruben Dias (23) og Ferran Torres (20) er starten på det generasjonsskiftet, som Guardiola etter alle solemerker skal lede. 

RUBEN DIAS VS MO SALAH: Portugiseren skal forsøke å lede Man City inn i en ny storhetstid.

RUBEN DIAS VS MO SALAH: Portugiseren skal forsøke å lede Man City inn i en ny storhetstid.

Messi? 

Samtidig vil nyheten om at Guardiola forlenger kontrakten med Man City gjenstarte ryktene om Lionel Messi til klubben. 

Argentineren uttalte nylig at han er «lei av å alltid være problemet» i Barcelona, og de kommersielle mulighetene han vil åpne opp for Manchester-klubben frister eierne. 

33-åringen blir ikke bedre, men vil fortsatt være blant verdens beste fotballspillere i årene som kommer. 

UVURDERLIG? Man City ønsker å få en pris på Lionel Messi.

UVURDERLIG? Man City ønsker å få en pris på Lionel Messi.

Den største konkurrenten

Kontraktsforlengelsen sikrer Jürgen Klopp og hans Liverpool en gigantisk konkurrent for de neste tre sesongene, og kan gi noen nye historiske tittelrace. 

Guardiola er allerede Man Citys mest suksessfulle manager og han kommer til å få mye midler for å bygge et «nytt» mesterlag. Det store målet er å vinne Champions League for første gang i klubbens historie.

Forhåpentligvis kan Klopp nok en gang utrette underverker med et mer begrenset budsjett og utkonkurrere sin katalanske motpart. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]