Pep Guardiola:– Som i presidentvalget i USA må alle stemmer telles

Manchester City-manageren uttalte under sin pressekonferanse i dag at Sergio Aguero ikke vil spille mot Liverpool.

6. nov 2020 kl 16.54 Einar Kvande

Pep Guardiola uttalte under sin pressekonferanse i dag at Liverpool-kampen kommer for tidlig for Sergio Aguero. Citys toppscorer har ikke spilt kamp siden City spilte 1-1 mot West Ham den 24. oktober, da han ble byttet ut etter første omgang med en muskelskade.

– Han er ikke klar. Ikke ennå, svarte Guardiola på spørsmål om 32-åringen vil være tilbake mot Liverpool.

Guardiola dro en parallell til det jevne presidentvalget i USA da han ble spurt om søndagens kamp.

– Det er en viktig kamp, men som i presidentvalget i USA må alle stemmer telles. Det er fortsatt mange poeng å spille for.

– Det er alltid hyggelig å spille mot de sterkeste lagene, og forrige sesong var de sterkest. De er et eksepsjonelt lag. De har hatt samme manager i lang tid, og det er hyggelig å møte ham så ofte, for det bidrar til at vi hever vårt eget nivå.

Holder Liverpool som favoritter

City-manageren holder regjerende mester Liverpool som favoritter til å vinne Premier League også denne sesongen.

– De er de største favorittene, men med pandemien er situasjonen litt annerledes. Jeg tror at mange lag vil henge med frem til det gjenstår 5-10 kamper denne sesongen. Det er viktig å henge med i kampen om tittelen frem til det punktet. Forhåpentligvis kan vi henge med, slik at vi har en sjanse til å kjempe om tittelen i de siste kampene.

Guardiola sier at City møter en annen type motstander i helgen enn de møter i de fleste kampene.

– Når du spiller mot lag som Liverpool har du alltid perioder der du vil slite. Vi vet det, og vi må gjennom det, og så må vi forsøke å bruke våre styrker så mye som mulig. Vi kjenner hverandre ganske godt. Vi spiller mange, mange kamper mot hverandre, og jeg forventer en kamp som verken vi eller de vil styre i 90 minutter. 

– Det vil bølge frem og tilbake. Vi må forsøke å være stabile, ta vare på de gode sjansene vi får, og være kliniske. Begge lag ønsker å angripe. Begge lag vil gjøre et forsøk på å vinne. Vi klarer ikke å holde det samme høye nivået i 90 minutter, men vi skal holde et bra nivå. 

– Liverpool er et utrolig lag av ypperste merke på grunn av strukturen de har. Alle spillerne deres vet hva de skal gjøre. Bare se på resultatet deres mot Atalanta. Vi møtte Atalanta forrige sesong, og vet hvor vanskelige de er å slå på bortebane. Liverpool klarte det. Liverpool er fortsatt et lag i toppklassen.

Hilsen til Van Dijk

Jürgen Klopp har uttalt at Manchester City er Liverpools vanskeligste bortekamp.

– Det er jeg absolutt enig i. Det er ikke alltid jeg er enig med Jürgen, men i 95% av uttalelsene hans er jeg det.

Guardiola benyttet også anledningen til å ønske Virgil van Dijk god bedring.

– Det viktigste er at operasjonen gikk bra. Jeg håper han kommer tilbake så raskt som mulig. Jeg vil savne ham. Jeg liker å møte de beste spillerne på banen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]