– Ingen motstander har gitt meg mer hodebry og tøffere konkurranse enn dette Liverpool-laget

Det er ikke José Mourinhos Real Madrid som har gitt Pep tøffest kamp så langt i managerkarrieren.

31. jul 2020 kl 13.57 Arild Skjæveland

Etter å ha kommet ett poeng bak Pep Guardiolas lag i 2018/19-sesongen slo Liverpool kraftig tilbake denne sesongen. Til slutt stoppet de røde på 99 poeng - 18 poeng foran Manchester City.

I et intervju med DAZN i forkant av Champions League-møtet med Real Madrid, ble Guardiola spurt om hvem som hadde vært hans hittil tøffeste konkurrent siden han gikk inn i manageryrket i 2008. Han hadde en heftig rivalisering med José Mourinho da han var Barcelona-sjef – men det er ikke Real Madrid han trekker frem. Det er Jürgen Klopps Liverpool-lag.

– Den tøffeste motstanderen jeg har hatt i min karriere er dette Liverpool-laget, fra forrige sesong og denne, sier Guardiola i intervjuet ifølge Goal.com.

– Dersom du lar dem dominere stenger de deg inne, og du slipper ikke unna. Når du dominerer dem løper de inn i rom som ingen andre, forteller 49-åringen.

– Klopp har gitt meg mest å tenke på

Han trekker frem Liverpool-manageren som den som har gitt han mest hodebry i karrieren.

– De er veldig raske på å komme tilbake i forsvar. De er sterke strategisk, og spillerne er mentalt veldig sterke.

– Klopp er den rivalen som har fått meg til mest å tenke på hvordan jeg skal slå ham.

– I hele min karriere har jeg sagt at Real Madrid er et veldig sterkt lag, og de har hjulpet meg til å bli en bedre manager med tøffe kamper og rivaleri med José Mourinho, Manuel Pellegrini og de andre trenerne de har hatt – men dersom du spør meg om hvem som har vært tøffest å møte, så er det Liverpool.

– Det første året jeg kom til England, var Liverpool litt svakere enn nå, og Real Madrid var sterkere. Nå er dette Liverpool det tøffeste jeg har møtt i min trenerkarriere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]