– Hadde jeg vært skadet, ville han grepet sjansen han også

Adam Lewis viser medfølelse med back-kollega Yasser Larouci.

6. feb 2020 kl 10.43 Einar Kvande

Adam Lewis fikk sin førstelagsdebut for Liverpool i omkampen i FA-cupen mot Shrewsbury, ene og alene fordi back-kollega og konkurrent Yasser Larouci fikk en hamstringskade i en U23-kamp mot Wolverhampton i forrige uke.

Den sjansen tok Lewis godt vare på, og scouseren er sikker på at Larouci ville ha forsøkt å gjøre det samme om situasjonen hadde vært omvendt.

Den lokale unggutten fikk en smell i førsteomgangen i 1-0 seieren over League One-klubben, men klarte å løpe den av seg og fullførte kampen.

– Det var utrolig. Jeg klarer ikke å sette ord på hvordan det føles, sier Lewis til Liverpoolfc.com om debuten.

– Hele familien min var tilstede. Dette var en drøm som gikk i oppfyllelse for meg, stråler 19-åringen.

Grep sjansen

Men han føler med venstreback-kollega Yasser Lorouci, som trolig ville ha startet kampen i Lewis sin posisjon om han ikke hadde blitt skadet under spill for U23-laget en uke tidligere.

– Det er ikke trivelig at noen blir skadet slik Yasser ble. Jeg liker ikke det. Men hadde det vært jeg som hadde vært skadet, ville han nok ha grepet sjansen han også. Denne gangen var det min tur til å vise manageren at jeg kan håndtere dette nivået, konkluderer scouseren.

– Jeg synes jeg klarte å bevise det. Nå må jeg stå på videre. Det er det fine med FA-cupen, at alt kan skje. Vi sto på i 90 minutter og klarte å vinne kampen. Ingenting ville ha fått meg til å forlate banen. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, og jeg ville ha fullført kampen uansett om jeg kjente på en skade eller ei.

– Vi trodde på forhånd at vi kom til å ha ballen mest, og vi kjente til deres svakheter. Alt i alt var det en utrolig bra kamp av guttene.

Massiv støtte

Det yngste Liverpool-laget i historien fikk massiv støtte fra et utsolgt Anfield gjennom hele kampen. Nå venter Chelsea i neste runde for Liverpool.

– Vi hadde den tolvte mann i ryggen, og unge som vi er, trengte vi det. De ga oss et løft, slik at vi klarte å vinne kampen. Jeg har aldri spilt foran så mange mennesker på Anfield tidligere, og støtten vi fikk fra tribunene var overveldende. Det får deg til å spille enda bedre.

– Det er slik Anfield er - og det er et vanskelig sted å komme til for gjestene. Det har førstelaget bevist, og nå har vi klart å opprettholde den resultatrekken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]