King Kenny avfeier tanken om annullering av sesongen

Liverpool-legenden er tydelig på hva han mener er rettferdig.

16. mar 2020 kl 11.39 Kenneth Baraas

Fredag holdt Premier League-klubbene et krisemøte, der det ble bestemt å utsette Premier League-sesongen. Det blir ingen fotball før tidligst 3. april - men ingen vet foreløpig om det er mulig å fortsette da.

Torsdag skal klubbene ha et nytt møte, rapporterer Sky Sports og The Telegraph, så gjenstår det å se hva som kommer ut av det.

Liverpool er som kjent svært nære sitt første ligagull på tretti år, og Sir Kenny Dalglish tror de røde vil få Premier League-tittelen.

«Det som definitivt ikke må skje er at 2019/2020-sesongen annulleres. Det vil ikke være rettferdig, og det tror jeg alle med et fotballhjerte mener», skriver Sir Kenny Dalglish for The Sunday post.

Sesongen må fullføres

Dalglish understreker videre viktigheten av at hardt arbeid ikke blir forgjeves. 

«Ville det vært rettferdig å si til Celtic at innsatsen deres i de ni siste månedene, over 30 kamper, ikke vil telle i det hele tatt.

Vil noen personer uten en agenda virkelig mene at den beste løsningen vil være å nekte Liverpool muligheten til å vinne ligaen, etter å ha spilt fantastisk i 29 ligakamper hittil og bygget opp en 25 poengs ledelse over Manchester City, men ni kamper igjen å spille.

Selvfølgelig ikke. Ingen kan tillate at alt det harde arbeidet ikke vil være verdt noe som helst. Så la oss glemme snakk om noe slikt, og heller bruke tiden og energien vår fornuftig. 

Som alle andre, så har jeg ikke noen anelse om hvordan situasjonen vil utfolde seg og når vi vil komme tilbake til vanlige rutiner i livene våre. 

Myndighetene må vise tålmodighet og tydelig ledelse. Det må være rådgiving og retningslinjer om når fotballen kan fortsette. Fotballen spiller åpenbart andrefiolin nå, og det viktigste nå er helsen til alle sammen.

Konklusjonen er uansett at sesongen må fullføres», avslutter Dalglish.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]