Samtlige Premier League-klubber ønsker å avslutte sesongen med hjemme- og bortekamper

Premier League vil nå drive lobbyvirksomhet inn mot regjeringen for å få omgjort standpunktet om spill på 8-10 nøytrale baner.

12. mai 2020 kl 00.00 Einar Kvande

Premier League-sjef Richard Masters opplyser at samtlige Premier League-klubber er mot spill på nøytrale baner.

Regjeringen kan være villig til å la klubbene benytte sine egne areaner, men må da overbevises om sikkerheten rundt kampene. Det er planlagt samtaler om dette både tirsdag og torsdag, skriver Mirror.

Spesielt har bunnlagene vært sterke motstandere av spill på nøytrale baner. Tidligere i kveld ble det meldt at de hadde fått med seg ytterligere seks klubber under dagens Premier League-møte, og av de større klubbene var Tottenham, representert ved formann Daniel Levy, sterke motstandere av nøytrale baner. Nå viser det seg altså at samtlige klubber helst ønsker å avslutte sesongen med hjemme- og bortekamper.

Et spørsmål om sikkerhet og smittespredning

– Jeg tror alle ønsker å spille hjemme- og bortekamper om det er mulig. Det er klart at noen klubber har sterkere følelser rundt dette temaet enn andre, siteres Premier League-sjef Masters.

– Myndighetene synes å mene at det er tryggest å spille disse kampene på nøytrale baner. Det handler om å sørge for at det ikke blir sammenstimlinger av fans rundt banene, og skape så liten risiko for smittespredning som mulig.

– Vi snakket med klubbene våre om temaet i dag. Dette er et tema som vi vil fortsette å diskutere. Det handler ikke om å overbevise noen, men å lytte til hverandre. En del av klubbene argumenterer med at de har god kontroll og et godt forhold til egne fans, og at de vil oppfordre egne fans til å ikke møte opp utenfor banene mens laget deres spiller bak lukkede dører.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]