Bekreftet:Åpner opp for idrettsarrangement bak lukkede dører fra 1. juni

Idrettsarrangement, som Premier League, kan arrangeres igjen i fase to.

11. mai 2020 kl 15.39 Arild Skjæveland

Regjeringen har kommet med sine sine nye retningslinjer, og åpner opp for at det igjen kan arrangeres idrettsarrangement fra og med 1. juni - så lenge det er uten supportere, eller vil samle folk i stor skala.

I dokumentet som kom i ettermiddag, står det at de vil «tillate kultur- og sportsarrangement bak lukkede dører, som kan kringkastes, mens en unngår risikoen med sosial kontakt i stor skala». 

Til samme dato skal også skolene begynne å forberede seg til å åpne igjen.

«Project Restart»

Premier League-klubbene har i dag sitt møte, men det er ikke ventet at de kommer til å stemme over hele «Project Restart» i dag.

Dagens melding fra regjeringen betyr at kan starte opp igjen tidligst 1. juni. Det er lite sannsynlig at en vil komme i gang så raskt - for det vil kun bli endelig bekreftet 48 timer før.

I dokumentet står det at organisasjonene kan starte forberedelsene mot en oppstart, så trolig vil en snart kunne åpne igjen for at klubbene kan trene igjen i grupper.

Premier League har jobbet mot en gjenoppstart 12. juni. Dagens nyheter betyr at det er realistisk - om klubbene kan bli enig om veien fremover.

Vi kommer til å følge oppdateringene fra Premier League-møtet utover dagen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]