Premier League-spillerne truer med å velte Project Restart

Premier League-kapteinene skal ikke ha blitt imponert over svarene de fikk på dagens møte.

13. mai 2020 kl 23.25 Einar Kvande

John Cross i Mirror melder at Watford-kaptein Troy Deeney og West Ham-kaptein Mark Noble var de som var mest skeptiske til planene om å starte opp Premier League igjen i juni, da Premier League diskuterte dette med de 20 lagkapteinene i et videomøte i dag.

Spillerne etterlyste flere klare svar på de innvendingene og spørsmålene de hadde, og Cross mener at dette nå truer med å velte hele Project Restart.

Flere lagkapteiner og representanter for spillernes fagforening skal ha vært særdeles lite imponert over mangelen på informasjon og forsikringer som spillerne fikk under dagens møte.

Det kanskje største problemet synes å være skjemaet som spillerne må skrive under på før de begynner å trene igjen. Flere spillere anser dette skjemaet som en ansvarsfraskrivelse fra Premier League om spillerne eller deres familiemedlemmer skulle bli smittet av koronaviruset, og kvier seg for å signere.

Spillerne er også bekymret for om deres forsikringer gjelder under koronapandemien, og dette krever spillerne og spillernes fagforening umiddelbart svar på.

Premier League insisterer at det ikke er snakk om noen ansvarsfraskrivelse fra deres side, og mener at skjemaet skal undertegnes bare for at spillerne skal skrive under på at de har forstått og vil følge protokollen som gjelder når de returnerer til treningsfeltet.

Videokonferansen varte i over to timer ifølge Mirror, og flere spillere skal ha gitt uttrykk for at de ønsket å starte treningen igjen, men at de fortsatt ønsket flere svar før de signerte skjemaet til Premier League.

Oppstarten blir forsinket minst en uke?

Mirror mener det nå er ganske sikkert at Premier League ikke vil starte opp igjen den 12. juni, og tror at oppstart blir utsatt med minst en uke.

Klubbene skal ha samtaler med sine spillere i morgen torsdag, men Mirror er blitt fortalt at en rekke spillere ikke ønsker å bli med på opplegget til Premier League fordi de frykter for egen helse eller helsen til familiemedlemmer.

Premier League vil ha samtaler med FA, EFL og regjeringen i morgen, og så skal Premier League og klubbene ha et nytt møte på mandag der det ventes at det vil stemmes over om man skal fullføre sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]