Styreleder i FA bygger oppunder den dystre spådommen om tomme tribuner

Greg Clarke tror det blir lenge til spillerne vil spille med publikum.

4. mai 2020 kl 14.09 Kenneth Baraas

Premier League-klubbene risikerer å måtte spille en hel sesong uten å få kampdaginntekter. Det kom frem i en artikkel i Daily Mail, som vi omtalte i forrige uke

Klubbene forbereder seg nemlig på et scenario der de må spille hele neste sesong bak lukkede dører.

En av hovedårsakene skal være mangelen på vaksine mot COVID-19, og det kan være Premier League-spillerne må venne seg til å spille for tomme tribuner helt frem til det blir tilgjengelig.

Store endringer

Styreleder i FA, Greg Clarke, ser ikke positivt på mulighetene for at supportere kan se sine helter på nært hold i tiden fremover.

– Realiteten er at vi ikke vet hvordan ting vil utarte seg. Med retningslinjer rundt sosial distansering vil det føre til endringer i hele fotballverden, skriver Clarke i et brev til styret i FA, ifølge BBC

– Det vil være vanskelig å se at publikum på stadioner vil skje i nær fremtid - og de er sjelen til spillet. 

SKEPTISK: Greg Clarke tror det blir lenge til stadioner åpnes for publikum.

SKEPTISK: Greg Clarke tror det blir lenge til stadioner åpnes for publikum.

Clarke skriver videre at styret i FA ser på ulike planer for diverse scenarier, og advarer mot store økonomiske tap i tiden som kommer. 

Også for FA, der formannen spår at forbundet må kutte med 75 millioner pund i det kommende året. Som verste scenario spår formannen at det må kuttes 300 millioner pund over de neste fire årene. 

– Det er klart at det vil ha en stor påvirkning. Flere områder innenfor fotballen vil bli hardt rammet. 

Det er nettopp det økonomiske aspektet som er en av grunnene til at det ønskes at fotballsesongen gjenopptas - selv om det vil skje bak lukkede dører. 

Interessene innad i ligaen er dog splittet. Spesielt de nederste seks lagene skal være imot en ny oppstart av sesongen, men det meldes også om i britiske medier at det kan være en-to andre klubber som også skal være skeptiske til «Project Restart». 

Regjeringen skulle opprinnelig opplyse om situasjonen rundt nedstengningen av samfunnet på torsdag, men BBC kan melde at møtet er utsatt til søndag. Det betyr mest sannsynlig at Premier League-møtet utsettes til neste uke, som opprinnelig var planlagt til å avholdes fredag. 

Der skal klubbene stemme over det videre prosjektet. Da må minimum 14 klubber være med på ideen om å gjenoppta sesongen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]