Liverpool-legende inn i støtteapparatet til OBOS-klubb

Bruce Grobbelaar har signert en kontrakt med Øygarden FK.

2. jun 2020 kl 20.42 Einar Kvande

Øygarden Fotballklubb tok over Nest-Sotra Fotballs plass i OBOS-ligaen fra sesongen 2020. 26. september 2019 ble det klart at det ekstraordinære årsmøte i Nest-Sotra stemte for å gi OBOS-ligaplassen til den nystartede klubben Øygarden Fotballklubb. Nå har den ferske klubben sikret seg tidligere Liverpool-keeper Bruce Grobbelaar som en del av støtteapparatet.

Afrikaneren skal jobbe fem dager i måneden i gjennomsnitt for klubben, opplyser Kurt Fjeld i Øygarden-styret til Bergensavisen.

Fjeld vil ikke kommentere hvor mye dette koster den ferske OBOS-klubben, men fastholder at Liverpool-legenden ikke er for dyr for Øygarden FK.

Konsulent og keepertrener

62-åringen får en rolle som konsulent og keepertrener. Den oppsiktsvekkende signeringen kom istand som en følge av at Grobbelaar er kjæreste med Sotra-jenta Janne Hamre Karlsen (44).

– Klubben ønsker å fostre opp egne talenter. De prøver å samle klubbene her for å gi talentene sjansen på høyest mulig nivå. Noe sånt har jeg alltid ønsket å være med på, også i Afrika, sier Grobbelaar til BA.

Øygarden serieåpner borte mot Sandnes Ulf 3. juli.

– Jeg håper jeg kan inspirere noen. Dette er en liten plass, men jeg hører den fostrer tøffe folk. Som afrikaner tiltaler det meg, sier Grobbelaar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]