Premier League-klubbene har fått grønt lys til å spille treningskamper

Premier League starter opp igjen om drøye to uker, og allerede nå får klubbene lov til å spille treningskamper.

2. jun 2020 kl 18.34 Einar Kvande

Premier League-klubbene fikk i dag grønt lys til å spille treningskamper igjen, melder Telegraph.

Treningskampene vil enten bli spilt på stadionene eller treningsanleggene til klubbene, og Premier League stiller strenge krav til hygiene og distanseregler som må overholdes. 

Klubbene forbys blant annet å reise lenger enn 90 minutter for å spille treningskamp. Alle spillerne må kjøre til kampene i sine egne biler, og muligens også iført sine kampdrakter.

Trenere skal dømme

Kampene vil ikke bli ledet av offisielle dommere. Isteden er det medlemmer av klubbenes trenerstab som skal dømme kampene.

Stadionanlegg og treningsbaner skal risikovurderes før kampene spilles, og alle spillere som blir involvert må ha testet negativt for koronaviruset under de siste testene.

Premier League kommer til å gi noen klubber, som for eksempel Newcastle, dispensasjon fra disse reglene, dersom de må reise lenger for å få spilt treningskamper.

Championship-klubber er aktuelle motstandere

Det forventes at klubbene vil begynne å organisere treningskamper senere denne uken, etter å ha fått denne tillatelsen fra Premier League. 

Telegraph melder at Championship-klubber allerede har fått forespørsler fra Premier League-klubber om de vil stille til treningskamper. Disse må i så fall følge de samme reglene.

Liverpool-spillerne spilte som kjent en internkamp på Anfield mandag ettermiddag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]