– Neco vil legge press på Trent

Nathaniel Clyne er på vei vekk fra Liverpool, men Alex Inglethorpe mener at Trent Alexander-Arnold på ingen måte skal føle seg trygg på at høyrebackplassen er hans.

14. jun 2020 kl 11.30 Einar Kvande

– Trent Alexander-Arnold har satt standarden for hva som kreves for å ta steget fra akademiet til førstelaget og bli værende der, uttaler Alex Inglethorpe i et intervju med The Athletic.

– Og enda viktigere, hva som kreves for å spille seg inn på førstelaget og vinne. Det er der lista ligger, og andre må følge etter, fortsetter akademisjefen.

Lærer raskt

Nå utfordres imidlertid Alexander-Arnold av en annen unggutt. Neco Williams har imponert Jürgen Klopp. Forsvarsspilleren fra Wrexham kom til Liverpools akademi som seksåring. Denne sesongen har han startet fem førstelagskamper, og har vist seg som en verdig erstatter for Alexander-Arnold.

– Neco har utviklet seg over tid. Det er relativt nytt for ham å spille høyreback. Frem til han var U15/U16-spiller spilte han ving, sier Inglethorpe.

– Men han lærer raskt, og er en fin fyr. Han tar alt på sparket. Han har aldri skapt trøbbel for noen. Han er en som du ønsker skal lykkes.

– Neco er ikke en som er fornøyd med bare å være i troppen. Han er en stillferdig type, men han er også en målbevisst ung mann. Han vil legge press på Trent, det er jeg ikke i tvil om. Jeg blir meget skuffet om Neco ikke gjør det, og jeg blir også skuffet om Trent ikke innser det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]