– Seks spillere skal være tilgjengelig for salg

De røde er åpne for å selge seks spillere når overgangsvinduet åpner.

6. jun 2020 kl 12.13 Arild Skjæveland

Situasjonen med Covid-19 og mye usikkerhet i økonomien, gjør at mange forventer et roligere overgangsmarked når det åpner igjen. Liverpool har foreløpig lagt alle kjøp på is, og Timo Werner er snart klar for Chelsea som betaler tyskerens utkjøpsklausul.

Dette var ikke bare en sommer der Liverpool skulle forsterke igjen, etter at de kun hentet Harvey Elliott, Sepp van den Berg og Adrian i fjor sommer - men det var også en sommer da de håpet å kunne selge en del spillere.

De siste årene har klubben fått godt betalt for spillere som ikke har vært av de som får mest tillit av Jürgen Klopp. Trolig vil situasjonen gjøre det verre å få inn slike summer som man håpet på på tidligere.

Seks tilgjengelig for salg

Adam Lallana og Nathaniel Clyne kommer til å forlate klubben når overgangsvinduet åpner igjen, og begge er på utgående kontrakter som ikke vil bli fornyet. Også Pedro Chirivella er ventet å finne seg en ny klubb, selv om han er en spiller som vil få tilbud om å forlenge.

Neil Jones i Goal.com er en journalist som har fulgt Liverpool veldig tett de siste 10 årene, og har god innsikt i hva som skjer på Anfield. Den tidligere Echo-journalisten skriver at Liverpool hadde håpet å få inn en del penger på salg av seks spillere denne sommeren. 

Xherdan Shaqiri har fått veldig lite tillit denne sesongen, og er en av de seks spillerne. Han har blitt linket til Newcastle, etter at både Sevilla og Roma ønsket ham i vinter. Harry Wilson har vært en suksess på utlån både til Derby og Bournemouth, og spiller i en posisjon der veien til plass på Liverpool-laget er veldig lang. Samtidig er han i en alder som gjør at han vil tiltrekke seg interesse.

Divock Origi signerte ny kontrakt etter at han ble helt i Champions League forrige sesong, men skal være tilgjengelig for salg, og det samme er Dejan Lovren. Kroaten var også tilgjengelig i fjor sommer, men det endte med at han ble på Anfield.

Loris Karius er ikke lenger lånt ut til Besiktas, og kan finne seg ny klubb. Liverpool hadde også håpet å selge Marko Grujic denne sommeren. Serberen er på lån i Hertha Berlin.

Grujic og Hertha møter Borussia Dortmund på Signal Iduna Park kl. 18.30 i kveld, i en kamp som sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]