Slik kan Liverpool vinne tittelen:Ventetiden er endelig over - og allerede i kveld kan Liverpools tittelhåp styrkes

Liverpool trenger i utgangspunktet seks poeng til for å vinne Premier League, men kan vinne før om Manchester City går på en smell i sin første kamp.

17. jun 2020 kl 08.28 Arve Vassbotten

98 dager har gått siden Liverpool spilte sin forrige kamp, da det ble tapt mot Atletico Madrid og Liverpool forsvant ut av Champions League. Vi må fortsatt vente fire dager til før vi får se vårt kjære lag i aksjon igjen, men allerede onsdag kveld spilles det en kamp som kan få stor betydning for søndagens Merseyside-derby.

Premier League åpner opp igjen med to hengekamper onsdag. Klokka 19 spiller Aston Villa mot Sheffield United, i en kamp som sendes på TV 2 Sport Premium 1 og TV 2 Sumo, og klokka 21.15 tar Manchester City imot Arsenal i en kamp som sendes på TV 2 og TV2 Sumo.

Det er en kamp det virkelig kan være verdt å få med seg, for hvis Man City taper på Ethiad, kan Liverpool vinne ligaen med seier mot Everton på søndag klokka 20.

TABELLEN: Slik ser tabellen i Premier League ut før restarten.

TABELLEN: Slik ser tabellen i Premier League ut før restarten.

De andre mulighetene for å ta tittelen

Hvis City spiller uavgjort mot Arsenal trenger Liverpool fire poeng fra kampene mot Everton og Crystal Palace for å bli kåret som ligamestere etter Palace-kampen den 24. juni.

Liverpool trenger i utgangspunktet seks poeng til for å vinne Premier League. Seier over Everton og Crystal Palace i de to neste kampene betyr i så fall at Liverpool kan feire ligamesterskapet på Anfield en times tid før midnatt onsdag 24. juni, uavhengig av hva Manchester City gjør i sine to kamper før den tid.

Dersom City slår Arsenal og Liverpool slår Everton, vil Liverpool vinne ligaen om de slår Palace i neste kamp. 

Men det er også en mulighet for at ligaen blir avgjort på en dag Liverpool ikke spiller kamp. Burnley gjester nemlig Manchester City mandag 22. juni, og dersom Lancashire-klubben får med seg poeng fra Etihad kan jobben være gjort for Liverpool. Dette avhenger selvsagt av hvor mange poeng Liverpool og City tar i sin første kamp etter restarten.

Om ingenting er avgjort etter Palace-kampen har Liverpool muligheten til å avgjøre ligaen i toppoppgjøret mot Manchester City torsdag 2. juli. Men før den tid har City også en bortekamp mot Chelsea på Stamford Bridge torsdag 25.juni. Så der har du enda en dato der Liverpool potensielt kan vinne ligaen uten å spille.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]