Fra flopp i England til suksess i Italia: – Jeg gjorde ikke alt det som var nødvendig

I Lazio har Luis Alberto blitt en nøkkelspiller i kampen om pokaler, men i Liverpool lyktes det aldri for spanjolen og nå forklarer han hvorfor.

7. jul 2020 kl 09.45 Øystein Tronstad

– Da jeg var 25 klarte jeg å gjøre det som jeg skulle ha gjort da jeg var 20. Det er synd, jeg mistet noen år. Nå er jeg 27 og jeg forsøker å gjøre så mye ut av det som jeg kan, og det er fortsatt mye tid igjen for meg, sier den tidligere Liverpool-spilleren til France Football.

Spanjolen kom inn i sommervinduet 2013. Etter at Brendan Rodgers hadde ført Liverpool til en 7.-plass i ligaen og Luis Suárez hadde scoret 30 mål, så var det tid for å ta det neste steget.

Med Sturridge og Coutinho alt på plass så handlet Liverpool stort og inn kom Iago Aspas, Simon Mignolet, Mamadou Sakho, Kolo Touré, Tiago Ilori, Aly Cissokho, Victor Moses og Luis Alberto. Få av overgangene skulle vise seg å bli suksesser i rødt, men Liverpool scoret hele 101 mål og endte kun to poeng bak Manchester City i ligaen.

RODGERS STJERNER: Iago Aspas, Luis Suarez, Philippe Coutinho og Luis Alberto med partnere.

RODGERS STJERNER: Iago Aspas, Luis Suarez, Philippe Coutinho og Luis Alberto med partnere.

Det var forventinger til unge Alberto med en fortid i Sevilla og Barcelona B, men det ble kun med ni innhopp i Premier League.

– Jeg tenker at det er litt min egen feil. Jeg gjorde ikke alt det som var nødvendig for å være på mitt beste. I Liverpool så tilpasset jeg meg bra, men det skjedde gradvis. Jeg forlot Spania ganske raskt og spesielt den konteksten i Barcelona.

FRA RØD TIL BLÅ: Liverpool har sendt flere spillere, med suksess, til Lazio de siste årene.

FRA RØD TIL BLÅ: Liverpool har sendt flere spillere, med suksess, til Lazio de siste årene.

– Jeg klarte å komme på et bra nivå og fikk muligheten til å spille litt. Dessverre så klarte vi ikke å vinne Premier League.

I dag har han endt opp i italienske Lazio, sammen med Lucas Leiva og Bobby Adekanye. Hovedstadslaget vant Coppa Italia i fjor og i år er de virkelig med i gullkampen.

«Le Aquile» er Serie As mestscorende lag og er syv poeng bak Juventus. Om to uker møtes lagene innbyrdes.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]