– Jeg synes Naby Keita er verdensklasse

Virgil van Dijk snakker varmt om sin guineanske lagkamerat.

27. jul 2020 kl 11.52 Jens Hapnes Rege

Naby Keita har slitt med gjentatte skadeproblemer i sine første sesonger i Liverpool. Enhver god periode har blitt fulgt opp av irriterende småskader, og guinaneren har aldri greit å opprettholde en periode med god form. 

Etter korona-pausen har imidlertid den dynamiske midtbanespilleren holdt seg skadefri, og han har vist seg frem for supporterne hjemme i stuen. 

26-åringen har figurert i alle kampene etter korona-avbrekket, og i oppgjøret mot Newcastle viste han igjen hans brede repertoar, med sin strålende nærteknikk, sitt nådeløse presspill og den aggressive spillestilen. Når Keita er på sitt beste er han umulig å spille mot. 

Virgil van Dijk mener at lagkameraten er i verdensklassen. 

Uheldig

– Jeg er glad på Nabys vegne, han er en fantastisk fyr. Han arbeider så hardt og er en utrolig fotballspiller, vi ser det uke inn og uke ut, sa Van Dijk til LFC TV, ifølge Goal.

– Jeg synes han er verdensklasse, for å være ærlig. Jeg ser øyeblikkene når han har ballen, de smarte bevegelsene og intelligensen, det er bare utrolig å se, og jeg er glad på hans vegne. 

KRUTT: Keita viste frem skuddfoten mot Chelsea.

KRUTT: Keita viste frem skuddfoten mot Chelsea.

Jürgen Klopp skrøt av Keita etter 3-1-seieren over Brighton tidligere i måneden. 

– Han blir bedre og bedre, steg for steg og kamp for kamp, det er veldig kult. 

– Jeg er veldig glad for det. La oss håpe at det varer, la meg si det slik. Når han og guttene forblir friske og raske er alt fint med kvaliteten de har, måten vi spiller på passer dem, sa den tyske treneren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]