Dette kan bli Andy Robertsons konkurrent på venstrebacken

Liverpool ser ut til å gå for Norwich-back.

5. aug 2020 kl 08.18 Arild Skjæveland

Liverpool gikk inn i denne sesongen uten skikkelig dekning på venstreback. James Milner egentlig det eneste alternativet i posisjonen, før Neco Williams tok steget opp og fikk prøve seg der mot slutten av fjorårssesongen.

Nå kan det komme en ny mann inn dørene, og nok en gang ser Liverpool mot et lag som har rykket ned. Det er Jamal Lewis fra Norwich som blir vurdert, ifølge Melissa Reddy i The Independent.

Kan koste 10 millioner pund

Liverpool skal være villig til å betale 10 millioner pund for å forsterke denne delen av stallen, men er visst ikke alene om å vise interesse for 22-åringen.

Ifølge Reddy er Liverpool den klubben som har kommet lengst i forhandlingene. Det at Lewis er representert av PLG, som også tar seg av Robertson og Trent Alexander-Arnolds interesser, skal gi de helrøde et fortrinn.

The Independent-journalisten skriver videre at Jürgen Klopp tror at spilleren har et stort potensiale for forbedring, og kan ta store steg med å jobbe med to av verdens beste backer for øyeblikket. Lewis har fått skryt innstillingen sin, og sine ferdigheter med ball. Han kan også spille på venstresiden av midtbanen.

Spiller for Nord-Irland

Lewis er født i Luton utenfor London, men er landslagsspiller for Nord-Irland. Han vil gå innunder kvoten for hjemlige spillere, noe som blir ekstra verdifullt når Brexit-reglene etterhvert også rammer fotballen.

Lewis spilte 32 kamper forrige sesong - 28 av dem i Premier League. Han scoret ett mål. Det kom i hjemmeseieren mot Leicester City i slutten av februar. Det var Norwich sin siste seier i 2019/20-sesongen.

Spilleren skal ha vært på ferie på Mykonos i Hellas, men har nå flydd tilbake til England for å komme i best mulig form før en mulig overgang - men Liverpool skal ikke være eneste interesserte klubb.

Fire navn på listen

Reddy rapporterer at dette er en posisjon klubben ønsker å forsterke i sommer, og skal ha fire navn på listen. Der står også den greske backen Kostas Tsimikas.

24-åringen spiller for Olympiakos, og har tre landskamper for Hellas. Han har allerede vært utenlands i sin korte karriere, og var på utlån i Esbjerg og Willem II i 2017.

Denne sesongen har han spilt 45 kamper og har sju målgivende for laget som vant den greske superligaen med 18 poengs margin ned til PAOK.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]