Midtbaneankeret Fabinho: – Jeg tror at vi alltid vil bli husket

Liverpools brasilianske midtbanesentral tror at dette laget, som han er en sentral del av, alltid vil bli husket for denne gull-sesongen.

4. aug 2020 kl 18.17 Øystein Tronstad

– Det er veldig viktig for oss. Vi innser kanskje ikke omfanget av det ennå, men jeg tror at vi alltid vil bli husket fordi vi var de første som vant ligaen etter at det ble Premier League, sier Fabinho i intervjuserien Champions series

– Klubben har mye historie og har vunnet mange trofeer, men denne er kanskje spesiell på grunn av den lange ventetiden. Supporterne har ventet og dessverre så kunne de ikke være der på stadion med oss, men alle feiret i sine hjem.

Til tross for at drømmen om poengrekord og å være ubeseiret røyk mener midtbaneankeret at det fortsatt er mye å feire.

– Vi må feire på grunn av måten vi vant på. Den store poengforskjellen mellom oss og andreplassen, det er virkelig noe å markere.

Det er litt over to år siden Fabinho ble et av de siste storkjøpene for de røde. Han var del av et svært spennende Monaco-lag hvor han spilte med navn som Radamel Falcao, Anthony Martial, Bernardo Silva, Thomas Lemar, Benjamin Mendy, Tiémoué Bakayoko og Kylian Mbappé.

Høydepunktet kom i 2016/2017 da Leonardo Jardim ledet dem til ligagull og semifinale i Champions League.

I 2018 dro han til England i likhet med flere av lagkameratene, Terence Kongolo og Adama Diakhaby (Huddersfield), Rúben Vinagre og João Moutinho (Wolverhampton) og Rachid Ghezzal (Leicester).

– Liverpool er veldig viktig for meg. Da jeg bestemte meg for å forlate Monaco så ønsket jeg å dra til en viktig fotballklubb, en klubb som kjempet om store mål, og det har jeg fått til i Liverpool.

– Jeg kom til en fotballklubb hvor atomsfæren og troppen var utrolig. Jeg har lært mye fra stabben her, og jeg har fått lære mer om klubben og fått forståelse for supporternes kjærlighet. Jeg er takknemlig for alle opplevelsene her og håper på mer.

FRA CHAMPIONS LEAGUE TIL PREMIER LEAGUE: Fabinho i 2017 sammen med João Moutinho og Bernardo Silva, i dag spiller alle tre i England hos henholdsvis Wolverhampton og Manchester City.

FRA CHAMPIONS LEAGUE TIL PREMIER LEAGUE: Fabinho i 2017 sammen med João Moutinho og Bernardo Silva, i dag spiller alle tre i England hos henholdsvis Wolverhampton og Manchester City.

26-åringen gir en stor del av æren for ligatittelen til laget og til troppen.

– Stabiliteten vår var avgjørende. Stallen er veldig bra også. Om en spiller var ute på grunn av kort eller skade så var innbytterne alltid klare til å steppe inn, og de gjorde det kjempegodt. Alle var forberedt og klare.

Liverpool viste tidlig sin intensjon og startet sesongen med åtte strake seirer. Jürgen Klopp ble månedens manager for både august og september.

– Når du vinner mange kamper så stiger selvtilliten din. Vår mentale styrke var så viktig, for det var øyeblikk da vi ikke hadde vår beste dag og kanskje ikke var bedre enn motstanderen, men vi klarte å finne et mål og vant kamper i de sene minuttene. Alt det teller når du skal skape en mesterlag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]