Halvspilt sesong kan være nok for å kåre en mester, dersom ligaen noen gang blir avbrutt igjen

Premier League-klubbene jobber med å lage regler dersom en skulle komme i en lignende situasjon.

7. aug 2020 kl 19.36 Arild Skjæveland

Det var kaotisk da Premier League ble satt på pause og Premier League-klubbene møttes til telefonmøter hver uke for å finne ut hvilken løsning de skulle gå for.

Når alt kom til alt slapp de å ta den vanskelige avgjørelsen med om sesongen skulle strykes, regnes ut fra antall poeng eller fryses - fordi samtlige lag heldigvis var i stand til å få ferdigspilt samtlige 38 kamper.

Nå diskuterer Premier League-klubbene hva de vil gjøre dersom noe lignende skulle skje igjen, eller om en sesong skulle bli avbrutt. Det er nytt møte neste uke, og det forventes en avgjørelse torsdag 3. september. 14 av 20 klubber må stemme for dersom forslaget skal få gjennomslag.

19 kamper kan være nok

David Lynch i Evening Standard melder eksklusivt at 19 kamper kan vise seg å være nok for at en sesong skal bli stående.

Forslaget er at halvspilt sesong skal være nok, og at plasseringene skal regnes ut fra poeng per kamp i resterende kamper. Tidligere har det vært snakk om at hjemmekamper skal telle mer, men det ser ikke ut til å bli tilfelle.

Dersom klubbene ikke har flere enn 18 kamper spilt i det en sesong avbrytes, vil en ende opp uten en ligamester eller lag som rykker ned den sesongen, står det i forslaget. Premier League vil i så fall henvende seg til UEFA om en løsning på hvem som skal få europacupplassene i sesongen etter.

Koronasmitten er i ferd med å blusse opp igjen, og klubbene vil ha klarhet i hva som skal skje dersom også neste sesong skulle bli påvirket av viruset.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]