– Han er en bedre pasningspiller enn noen andre i Liverpool

Tidligere Liverpool-spiller Steve Nicol mener at ingen i Liverpool har ekspertisen til Thiago Alcântara, men er usikker på om han passer inn.

18. aug 2020 kl 08.47 Øystein Tronstad

– Han er en bedre pasningspiller enn noen andre som spiller der. Problemet er måten Liverpool spiller på sentralt på midten. Det handler mer om å stenge kanalene for motstanderen, mye energi og vilje, sier Steve Nicol til ESPN FC.

Nicol gjorde sitt navn som høyreback men var anvendelig og ble brukt over hele backlinja, i tillegg til at han også spilte noe på midtbanen. 58-åringen er ikke i tvil om Thiagos balltalent men stiller spørsmål med om han passer inn i stilen til Jürgen Klopps Liverpool.

– Når det kommer til ferdigheter så er det ikke noe problem. Men fra de to andre synspunktene så vil gjenvinningspillet bli påvirket om Alcântara skulle starte hver kamp.

Under mirakelmannen Hansi Flick har Bayern München gått for 4-2-3-1. Sist var Thiago stasjonert sammen med Leon Goretzka, en posisjonsmart type som kombinerer intensitet i den defensive med et offensivt driv. 

– Hvis Jürgen Klopp ender opp med å endre systemet, så tror jeg at den eneste årsaken til å gjøre det er at han ser at de har stengt ballmulighetene for motstanderen i 18 måneder. Han innser at det vil drepe beina til spillerne så han gjør en liten endring. 

– Det er det eneste jeg kan se, for hvilken fornuftig mann gjør det Liverpool gjør for så å endre på det?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]