The Athletic-journalist Simon Hughes:– Liverpool bør kjenne sin besøkelsestid og kjøpe Thiago

Simon Hughes mener at Liverpool ville fått 4-5 gode sesonger ut av Thiago Alcantara.

13. aug 2020 kl 11.32 Einar Kvande

Simon Hughes snakker meget varmt om Liverpool-linkede Thiago Alcantara i siste utgave av podcasten Red Agenda

– Thiago var veldig god for Bayern i Champions League-kampene mot Chelsea, og han ville vært en utrolig signering for Liverpool, mener Hughes.

SportBild hevder nå at Manchester City også har kastet sine øyne på Thiago, og The Athletic-journalisten tror at spekulasjonene rundt spilleren vil fortsette helt til Bayern er slått ut av Champions League. Det vil ikke komme noen konklusjon på denne transfersagaen før det skjer, tror han. Den tyske klubben spiller kvartfinale mot Barcelona i morgen.

– Ingenting konkret vil skje før Bayern er ferdige med sitt Champions League-eventyr. Thiago er den kreative kraften i et av de beste lagene i verden. Han var sentral i alt Bayern skapte i kampene mot Chelsea. 

Ikke et typisk FSG-kjøp

Hughes konstaterer at den 29 år gamle spanjolen ikke helt passer profilen til et FSG-kjøp, men viser til at Liverpools amerikanske eiere også gjør unntak fra regelen, ved at de tidligere har hentet inn veteraner som James Milner og Craig Bellamy.

– Nå må Liverpool ut med en betydelig større sum for Thiago, i forhold til Milner og Bellamy som kom gratis. Men når klubben bruker 10-15 millioner pund på en venstreback er ikke 27 millioner pund for en av verden beste midtbanespillere noen dårlig deal. Liverpool kan få ham for den prisen fordi kontrakten hans med Bayern går mot slutten, og de kan få 4-5 gode år ut av ham.

– Han har bevist at han er en vinner, og han gir Liverpool noe de ikke har akkurat nå, i form av en kreativ kraft på midtbanen. Det er synd om ikke Liverpool kjenner sin besøkelsestid her. Dette er en spiller som kan gå rett inn på laget, og styrke det. En spiller som lagkameratene i Bayern setter høyt, og som de omtaler som en av verdens beste i sin posisjon.

Warnock foreslår å omskolere Fabinho til midtstopper

Tidligere Liverpool-spiller Stephen Warnock var også med i podcasten, og ser for seg at Fabinho kan omskoleres til midtstopper for å gjøre plass til Thiago i troppen.

– Thiago ønsker å spille i Premier League. Dette er en type spiller som ønsker å markere seg i alle de store ligaene. Han har spilt for Barcelona og Bayern, og vil se Liverpool og Premier League som veien videre. En naturlig utfordring for ham.

– Det er ingen tvil om Thiagos kvaliteter, og Liverpool har muligheten til å omskolere Fabinho til midtstopper for å gjøre plass til spanjolen i troppen. Fabinho kan dermed dekke opp for to posisjoner. Brasilianeren har allerede vist at han behersker rollen som midtstopper godt, og dersom Liverpool fyller tomrommet etter Dejan Lovren på den måten, trenger de ikke å kjøpe en stopper til, men kan kjøpe Thiago til midtbanen isteden. Thiago ville vært en strålende signering for Liverpool, avslutter Hughes.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]