Liverpools sportslige ledelse sitter på gjerdet og funderer på hvordan midtbanekabalen skal legges

Thiago Alcantara ønsker seg til Liverpool, mens Georginio Wijnaldum fortsatt ikke har fått tilbud om en ny kontrakt.

12. aug 2020 kl 11.31 Einar Kvande

Thiago Alcantara har ett år igjen av sin kontrakt med Bayern München, mens Georginio Wijnaldum har ett år igjen av sin kontrakt med Liverpool.

Førstnevnte ønsker å spille for Liverpool neste sesong, hevder Sky Sports-reporter Kaveh Solhekol, mens Georginio Wijnaldum også ønsker å fortsette karrieren på Anfield. Liverpools dilemma er at de må selge før de kan kjøpe, og neste sommer vil begge spillerne være tilgjengelig på gratisoverganger. 

Sky Sports melder at Liverpool ikke har noen planer om å styrke midtbanen slik situasjonen er akkurat nå.

Bayern Münchens sportsdirektør Karl-Heinz Rummenigge har uttalt offentlig at Thiago er tilgjengelig for en fornuftig pris. Bundesligaklubben vil trolig forlange rundt 30 millioner pund for spanjolen.

Men Liverpool har allerede spillere som Fabinho, Naby Keita, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Curtis Jones og nevnte Wijnaldum til å fylle midtbanerollene.

Den tyske fotballeksperten Raphael Honigstein mener imidlertid at Liverpool vil bli uovervinnelige dersom Anfield-klubben får lagt til Thiago på den listen.

– I Tyskland sier folk at dersom Liverpool kjøper Thiago, så vil de vinne hver eneste kamp neste år, har han uttalt til podcasten Transfer Talk.

HAR INGEN PLHAR INGEN PLANER OM Å SKIFTE BEITE: Men Georginio Wijnaldum har bare ett år igjen av sin Liverpool-kontrakt.

HAR INGEN PLHAR INGEN PLANER OM Å SKIFTE BEITE: Men Georginio Wijnaldum har bare ett år igjen av sin Liverpool-kontrakt.

Venter fortsatt

Georginio Wijnaldums representanter venter fortsatt på at Liverpool skal åpne samtaler om en ny kontrakt. Nederlenderen, som kom fra Newcastle for 25 millioner pund fire år siden, ønsker å fortsette karrieren i Liverpool, og det er ingenting som tyder på at 29-åringen vil forlate klubben i sommer.

Wijnaldum har vunnet både Premier League og Champions League med Liverpool, og er sulten på flere trofeer. Han har spilt 177 kamper for Anfield-klubben, og har bidratt med 18 mål og 16 målgivende pasninger. På vei til klubbens første ligamesterskap på 30 år startet han 35 ligakamper og fikk to innhopp fra benken. På disse kampene gjorde han fire mål, i tillegg til at han bidro med to scoringer på åtte Champions League-kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]