Liverpool er klubben som tjener mest per solgte drakt - men det skal ekstremt mye til for at det skal finansiere et spillerkjøp

Når en stor stjerne er på flyttefot blir det ofte diskutert om det kan finansieres av ekstra draktsalg.

26. aug 2020 kl 21.15 Arild Skjæveland

Liverpool valgte å ikke forlenge med utstyrsleverandør New Balance, og gikk heller over til giganten Nike fra og med 1. august.

Samtidig betyr det at summen de røde er garantert, faktisk er lavere enn den tidligere avtalen – men Billy Hogan og co sikret samtidig en langt større sum for hver solgte drakt.

Ifølge The Times får Liverpool 20 prosent av hvert salg for hver solgte drakt, noe som er av det meste i fotball-Europa.

Kan ikke finansiere spillerkjøp

Når en spiller som Cristiano Ronaldo gikk fra Real Madrid til Juventus, ble det snakk om at overgangen kunne finansieres av draktsalg.

Nå som Lionel Messi ser ut til å skifte klubb, kommer det samme temaet opp igjen. Ifølge The Times er det helt urealistisk at det kan skje.

Liverpool, som får mest betalt gjennom sine 20 prosent, vil kunne dra inn 12 millioner pund ved salg av én million ekstra drakter. Det vil være nok til å betale én sjuendedel av det en spiller som Messi forventer å tjene. Da Ronaldo solgt ble det rapportert at de solgte 500.000 ekstra drakter med navnet til portugiseren på ryggen.

Ifølge avisen tjener klubber flest 7,5 prosent per solgte drakt, mot 20 prosent i Liverpools tilfelle.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]