Liverpool håper fortsatt å kunne slippe inn publikum på Anfield igjen i oktober

Liverpool FC har sendt ut en spørreundersøkelse til sine supportere, som en kartlegging før man kan slippe folk inn på tribunene igjen.

12. aug 2020 kl 15.04 Einar Kvande

Den engelske statsministeren, Boris Johnson, uttalte i juli at Regjeringen kan komme til å tillate fans på fotballkamper igjen fra oktober av, men det avhenger selvsagt av hvordan koronapandemien utvikler seg.

– Fra oktober er intensjonen å la folk komme tilbake til tribunene. Men dette må gjøres på en COVID-sikker måte, og er avhengig av at testforsøk har vært vellykkede, sa Johnson den gangen.

Liverpool Echo melder at var samtaler mellom Liverpool FC og supportergrupper i juni rundt dette temaet, og Liverpool FC har nå sendt ut et spørreskjema som supportere kan fylle ut og returnere til klubben, for kartlegge vanene til supporterne i forbindelse med kampene på Anfield. Dette for å forsikre seg om at Anfield tilfredsstiller alle sikkerhetskrav som måtte komme i forbindelse med en gjenåpning av tribunene.

Taper rundt tre millioner pund per hjemmekamp

De fire hjemmekampene som ble spilt for tomme tribuner i sommer kostet Liverpool rundt tre millioner pund i tapte inntekter per kamp. Når portene igjen åpnes på Anfield er det lite sannsynlig at det blir tillatt med fulle tribuner. Klubben må derfor fortsatt regne med tapte publikumsinntekter minst ut året.

Under kampene som gikk for tomme tribuner i sommer var det rundt 300 mennesker inne på stadion hver kamp, og disse måtte fylle ut et spørreskjema om sin helse før de ankom stadion. Kroppstemperatur ble også målt ved inngangen, og alle måtte ha ansiktsmasker på seg hele tiden. 

Da ligatrofeet skulle deles ut i forbindelse med siste hjemmekamp fikk Liverpool FC i ellevte time tillatelse til å slippe inn 200 mennesker til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]