Liverpool har ansatt ny assistentmanager for U23-laget

Tidligere Portsmouth og West Ham-midtbanespiller innlemmes i støtteapparatet.

10. aug 2020 kl 14.31 Einar Kvande

Liverpool har bekreftet at klubben har ansatt Gary O'Neil som assistentmanager for U23-laget. Han vil dermed bli Barry Lewtas sin høyre hånd, etter at sistnevnte ble forfremmet fra sin rolle som U18-manager så sent som i mai.

O'Neil har en aktiv karriere i Premier League bak seg, hvor han har spilt for klubber som Portsmouth, Middlesbrough og West Ham, mens han i sin siste sesong som aktiv ble kåret til årets spiller i Bolton Wanderers i Championship i 2018/19. Totalt spilte han over 500 kamper i Premier League og Championship, fordelt på ni ulike klubber.

En alvorlig akillesskade fikk 37-åringen til å legge fotballskoene på hylla, og han har siden jobbet som fotballekspert både for Sky Sports og talkSPORT. Nå tar han altså fatt på en karriere som trener ved Liverpools akademi.

Muligheten kom takket være O'Neils vennskap med Liverpools sportsdirektør Micahel Edwards. Duoen jobbet sammen i Portsmouth.

Startet i forrige uke

O'Neil tok fatt på jobben ved Liverpools akademi i forrige uke.

– Jeg er veldig glad for denne muligheten, og har gledet meg veldig til å komme igang. Det har tatt lang tid, siden akademiet måtte ta en enda lengre pause enn førstelaget. Jeg har ventet litt, men nå er vi endelig igang, og jeg er veldig spent på hvordan dette blir, sier han til Liverpoolfc.com.

– Barry er en god manager. Han har masse rutine, etter å ha jobbet med disse guttene. Han kjenner til mange av aldersgruppene her, så han kjenner spillerne veldig godt. Det kommer godt med, men du kan se dette på to måter. Jeg ser disse spillerne med nye øyne, noe som også kan være en fordel, mens Barry har erfaringen. 

– Jeg er en fersk trener, men jeg tror at jeg og Barry vil fungere godt sammen. Vi har noen fantastiske spillere å jobbe med. Jeg føler meg privilegert som får jobbe med en så talentfull gruppe unge spillere så tidlig i min trenerkarriere.

Akademi-manager Alex Inglethorpe er fornøyd med ansettelsen av O'Neil.

– Garys kunnskaper, rutine og lidenskap for spillet vil ikke bare være til hjelp for spillerne han jobber med, men også staben, slår han fast.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]