Betydelig nedgang i Champions League-inntektene

Det faktum at Liverpool ble slått ut i 1/8-finalen merkes i klubbkassa på Anfield.

10. aug 2020 kl 13.36 Einar Kvande

Liverpool ble slått ut av Champions League i 1/8-finalen av Atletico Madrid, og det er noe som vil merkes i Anfield-klubbens regnskaper.

Swiss Ramble har sett nærmere på tallene, og har konkludert med at Liverpool tjente 71 millioner pund på sin deltakelse i Champions League i 2019/20. Dette er en nedgang på 27 millioner pund fra sesongen før, da Liverpool som kjent vant turneringen for sjette gang. 

Chelsea ble slått ut i samme runde som Liverpool, men fikk en million pund mer i prispenger som en følge av bedre UEFA-ranking.

Liverpool fikk 15,3 millioner euro bare for å kvalifisere seg for gruppespillet. I tillegg fikk de 22,3 millioner euro basert på sine resultater i turneringen. Sistnevnte sum var fordelt på 12,8 millioner euro fra gruppespillet og 9,5 millioner euro for deltakelsen i 1/8-finalen.

Fordi de havnet på andreplass i Premier League i 2018/19 fikk Anfiled-klubben 18,4 millioner euro av TV-pengene som de engelske klubbene skulle dele. 

Manchester City er den engelske klubben som har tjent mest på sin Champions League-deltakelse denne sesongen, da de har nådd lengst i turneringen. De er nå i kvartfinalen og har innkassert 88 millioner pund så langt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]