Mannen bak «Moneyball» viser interesse for Liverpool FC

Amerikanske kilder hevder at Billy Beane og kompanjongen Gerry Cardinale ønsker å kjøpe seg inn i Liverpool FC.

26. aug 2020 kl 09.22 Einar Kvande

New York Post hevder at mannen som innførte begrepet «Moneyball» takket være sin statistiske tilnærming til spillerrekruttering for baseball-laget Oakland Athletics, Billy Beane, skal være interessert i å kjøpe en minoritetsandel i Liverpool FC. Sammen med kompanjongen Gerry Cardinale har Beane satt opp selskapet RedBall Acquistion Corp, og flere amerikanske kilder hevder at målet for RedBall sannsynligvis er å sikre seg en større minoritetsandel i Liverpool FC.

– Liverpool må være deres hovedmål, siteres en sportsinvestor av New York Post.

– Det er et topp merkenavn, og en enorm klubb. Liverpool er også ute etter en avtale som dette, legger kilden til.

BEANES PARTNER: Gerry Cardinale, til venstre på bildet, er Billy Beanes kompanjong i selskapet RedBall.

BEANES PARTNER: Gerry Cardinale, til venstre på bildet, er Billy Beanes kompanjong i selskapet RedBall.

Er Liverpool-fan

New York Post hevder at Beane har vært en stor fan av Liverpool i årevis.

– Jeg vet han elsker Liverpool, sier en kilde nær Beane til The Post.

Liverpool-eier John Henry har på sin side innført mange av Beanes strategier i sine klubber, Boston Red Sox og Liverpool, og i intervjuer har Beane kalt Henry en venn.

Koronapandemien medfører store tap for fotballklubbene, også en toppklubb som Liverpool, og ryktene vil ha det til at Liverpool-eierne derfor ønsker å selge en minoritetsandel

– Liverpool-eierne har vært ute etter å selge en minoritetsandel av klubben, selv før koronapandemien, sier en sportsinvestor til The Post.

En talsmann for Liverpool har nektet å kommentere opplysningene om at Anfield-klubben ønsker å selge en minoritetsandel av aksjene.

Kildene til New York Post hevder at Beane og Cardinale vil ha over en milliard dollar til disposisjon, noe som vil være nok til å kjøpe en stor minoritetsandel i Liverpool. Fra før eier NBA-ikonet LeBron James en minoritetsandel i Anfield-klubben, da han kjøpte 2 prosent av aksjene i 2011.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]