Storbritannia endrer reiserådene for Østerrike. Hva skjer med Liverpools treningsleir?

Nå må en i karantene dersom en reiser inn fra Østerrike.

20. aug 2020 kl 18.54 Arild Skjæveland

Liverpool er på treningsleir i Østerrike, og har vært det siden lørdag. Den opprinnelige planen var å dra tilbake til Evian i Frankrike der laget har vært flere ganger tidligere, men det var ikke mulig på grunn av reiserestriksjonene til landet.

Østerrike var fortsatt «grønt», og dermed besluttet klubben å dra dit i stedet.

Nå rapporterer Sky News at Østerrike blir gjort «rødt», og at innreisende fra Østerrike, Kroatia og Trinidad og Tobago må i karantene i to uker etter innreise til Storbritannia. De nye reglene vil tre i kraft fra lørdag kl. 16.00. 

Det kan få betydning for Liverpool, som har planer om å være i landet til neste onsdag. Det skal etter planen spilles treningskamper mot Stuttgart og RB Salzburg på lørdag og tirsdag.

En vil anta at Liverpool FC har kontroll på situasjonen, og har uttalt at de er forberedt på at ting kan komme til å endre seg.

Ifølge David Maddock i The Mirror blir regelverket tolket slik at Liverpool kan returnere til Storbritannia uten å måtte gå i karantene, fordi de regnes som «eliteutøvere» som har dratt til Salzburg for å spille kamp.

Også David Lynch i Evening Standard skriver at Liverpool står fritt til å fullføre treningskampen i landet, og får unntak fra reglene på grunn av de planlagte treningskampene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]