Klopp om Thiago:– En spiller i verdensklasse

Dette har Jürgen Klopp sagt om Thiago Alcantara før midtbanespilleren ble rød.

19. sep 2020 kl 15.16 Mari

Etter mange måneder med spekulasjoner ble det i går annonsert at Liverpool har signert den spanske landslagsspilleren Thiago Alcantara fra Bayern München. Midtbanespilleren er en mann Klopp har beundret lenge.

– Det er alt jeg har å si

Etter Aston Villa-kampen i juli stilte Paul Joyce fra The Times spørsmål om Thiago som et mulig overgangsmål for Liverpool.

– Overrasker det deg hvis jeg ikke svarer på det? Jeg svarer aldri på sånne spørsmål, sa tyskeren, før han likevel valgte å utdype litt mer.

– Thiago Alcantra er en veldig god spiller. Som mange andre spillere der ute, liker jeg han veldig godt. Men det er alt jeg har å si om det.

Før sesongens første ligakamp mot Leeds fikk han nok en gang spørsmålet.

– Hvis jeg kunne funnet på et ord som ville ende alle spekulasjoner, ville jeg blitt veldig rik, fleipet han.

– Nevnte jeg at Thiago Alcantara er en veldig god spiller? Det sa jeg for lenge siden.

– Det er fint at vi er linket med han, men det er det, egentlig. Det er fordi han er en god spiller og Liverpool er en stor klubb, så det er fint.

– Men utenom det har jeg ingenting å si. Og godt for dere, at jeg ikke kan sette en stopper for spekulasjoner.

– Verdensklasse

Før overgangsryktene oppsto var Klopp mer snakkesalig og enda mer rosende om spanjolen. Klopp har møtt Thiago flere ganger i Bundesligaen. Da Thiago sluttet seg til Bayern München i 2013, var Klopp fortsatt trener i Borussia Dortmund i to sesonger til. I åttendedelsfinalen i Champions League i 2019 møttes de igjen, først i et målløst oppgjør på Anfield hvor Klopp var tydelig imponert.

– Jeg har nok aldri sett dem forsvare seg på den måten. Respekt til dem for de gjorde det vanskelig for oss, selv om vi hadde noen gode øyeblikk hvor vi manglet i siste trekk.

– Thiago er en fotballspiller i verdensklassen. Han spilte den dyptliggende playmaker-rollen veldig godt. Sammen med Javi Martinez var de veldig gode.

I 2017 fikk Klopp spørsmål om å peke ut sin favoritt blant de spanske spillerne.

– I min tid i Tyskland var jeg en stor fan av Thiago Alcantara, for eksempel, sa han, før han også nevnte David Silva og Pedro.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]