Fire mann på skadelisten seks dager før ligastart

Med Trent Alexander-Arnold og Joël Matip tilbake i spill en uke før ligastart, lysner det heldigvis på skadefronten for Jürgen Klopp. Kanskje rekker også lagkaptein Henderson Leeds-kampen.

6. sep 2020 kl 23.12 Einar Kvande

Den største bekymringen til Jürgen Klopp foran ligapremieren mot Leeds har trolig vært hvorvidt kaptein Jordan Henderson rekker sesongens første kamp. 

Hendo fikk en smell i venstre kne etter et sammenstøt med Yves Bissouma borte mot Brighton 8. juli, noe som resulterte i en leddbåndskade.

Lagkapteinen trente for seg selv under treningsleiren i Østerrike, både med og uten ball. Han var uaktuell til Community Shield, og selv om han var avbildet på treningsfeltet sammen med lagkameratene denne uken, så var han ikke i troppen til treningskampen mot Blackpool på lørdag. Jürgen Klopp uttalte imidlertid før 7-2-seieren at han tror Hendo vil trene for fullt med laget fra tirsdag av, og vil dermed ha 3-4 dager på å bli klar til ligaåpningen.

Tre som neppe rekker ligaåpningen

En som ganske så sikkert ikke rekker ligaåpningen er Alex Oxlade-Chamberlain. Han fikk en smell i det ene kneet under treningsleiren i Østerrike, og reiste umiddelbart hjem til Liverpool for å starte rehabilitering. Det er ikke kommet noen nylige oppdateringer på når man kan regne med å se Ox tilbake på banen.

En annen det hersker usikkerhet rundt er Xherdan Shaqiri, men ettersom han ikke var aktuell for Sveits sine Nations League-kamper denne uken, og heller ikke har vært å se på treningsfeltet til Liverpool, så kan sveitseren neppe regnes som aktuell til ligastarten.

Kostas Tsimikas skal ifølge rapportene være smittet av koronaviruset, og dersom det viser seg å stemme, vil venstrebacken være uaktuell til ligapremieren, og trolig også kampen mot Chelsea.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]