Første gang Liverpool har spilt mot 10 mann i Premier League på over to år

Da Andreas Christensen fikk det røde kortet satte Liverpool inn Thiago Alcantara.

22. sep 2020 kl 08.31 Arild Skjæveland

Søndag kveld fikk Thiago Alcantara sin debut for Liverpool, og Jürgen Klopp sa at det var den perfekte spilleren å sette inn i en slik situasjon – etter at Chelsea ble redusert til ti mann like før pause, da Andreas Christensen fikk det røde kortet.

Liverpool dominerte også i førsteomgangen da det var 11 mot 11, men det var uvant å se hvor stor dominansen ble utover i andreomgangen.

Chelsea var knapt inne på Liverpools banehalvdel etter pause, og de helrøde eide ballen. Og det er ikke rart det var uvant å se – for Jürgen Klopp sitt lag har ikke spilt mot 10 mann i ligaen på over to år.

Wan-Bissaka var forrige spiller som ble utvist

Sist en spiller ble utvist mot LFC var i august 2018, da Aaron Wan-Bissaka (nå Manchester United) fikk det røde kortet etter å ha felt Sadio Mané på en kontring et kvarter før slutt.

Liverpool har hatt to fantastiske sesonger bak seg i Premier League, og har også startet denne glimrende, men har ikke hatt den fordelen det er å spille mot 10 mann.

Det ble vist 44 røde kort forrige sesong, men kun ett av dem ble vist i en Liverpool-kamp. Det var til Alisson Becker, da han fikk rødt kort for hands utenfor boksen mot Brighton & Hove Albion på Anfield.

I den andre Premier League-runden som mandag kveld ble ferdigspilt var det hele fire utvisninger. Yves Bissouma for Brighton mot Newcastle, Christensen mot Liverpool, John Egan for Sheffield United mot Aston Villa, og Kieran Gibbs for West Bromwich mot Everton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]