Supporterunionen frykter at interessen for engelsk fotball vil synke betraktelig

Supporterunionen for Britisk Fotball, som representerer alle landets supporterklubber, reagerer kraftig på at TV 2 skrur opp prisene med 40 prosent.

24. sep 2020 kl 08.19 Einar Kvande

Supporterunionen for Britisk Fotball har skrevet et åpent brev til TV 2 i forbindelse med kanalens betslutning om å øke prisen på sine abonnementstjenester med 40 prosent.

Brevet lyder som følger, og er undertegnet av styreleder i SBF, Anders Christensen:

Til TV 2

«På vegne av våre 56 medlemsklubber og rundt 130 000 medlemmer, ønsker vi i Supporterunionen for Britisk Fotball å uttale oss på bakgrunn av de siste dagers støy og misnøye i forbindelse med kanalens beslutning om å øke prisen på sine abonnementstjenester med 40%.  

Vi har selvfølgelig full forståelse for at også TV2 er en bedrift hvis eksistens er avhengig av inntekter, men vi frykter at en såpass drastisk økning i prisen, ett år inn i den nåværende avtalen, vil bidra til at engelsk TV-fotball vil bli et privilegium den vanlige mannen i gata ikke lenger kan ta seg råd til.

Mange vil uten tvil avslutte sitt abonnement på grunn av dette, men kanskje ikke flere enn at denne svært upopulære avgjørelsen likevel gjør at dere vil oppnå en liten økonomisk gevinst de to siste årene dere har igjen som Premier League-leverandør for norske seere?

Over tid er vi redde for at interessen for engelsk fotball vil synke betraktelig, og at man vil miste mange unge seere spesielt.

Og hvorfor akkurat nå – ett år inn i deres siste treårsperiode? Er avtalen blitt dyrere nå enn for ett år siden? Greide dere ikke å forutse kostnadene da deres siste treårsperiode tredde i kraft i fjor? Eller er det store tap det første året som gjør at prisene nå skrus til værs? Her er det mange ting vi gjerne skulle hatt svar på.

Flere supporterklubber har kontaktet oss de siste dagene, og mange reagerer både med skuffelse og frustrasjon. Vi liker ikke utviklingen, og vi frykter at dersom ikke noe gjøres nå, vil engelsk fotball rett og slett bli for dyrt for vanlige folk.

Nå har ikke prisene for TV2 Sumo blitt offentliggjort ennå, og vi håper dere tenker dere godt om før dere foretar en like markant økning i prisen på denne tjenesten. Det er i hvert fall lov å håpe.»

– Dette er ille

Pål Christian Møller, formann i Liverpools supporterklubb, kommenterte saken i går.

– Vi i Liverpool supporterklubb har 54.000 medlemmer, og utgjør én prosent av Norges befolkning, så dette berører veldig mange mennesker. Vi synes forklaringen til TV 2 virker veldig tynn, sier Møller.

– Dersom de er nødt til å sette opp prisen nå med 200 kroner midt inne i en avtaleperiode, så må man stille spørsmål om TV 2 tapte penger forrige sesong. Dette er ille, og vi vet allerede at norske supportere er de som betaler mest i hele Europa. VI snakker om kanskje dobbelt så høy pris som i Sverige.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]