– Thiago er 29 år gammel, og det snakkes om at han er over toppen. Ingen sier det om Kevin de Bruyne

Liverpools kjøp er to måneder eldre enn Manchester Citys beste spiller.

23. sep 2020 kl 14.24 Arild Skjæveland

I forrige uke ble Thiago Alcantara endelig Liverpool-spiller, etter en lang sommer med spekulasjoner. De helrøde betaler 20 millioner pund for spilleren – en sum som kan stige med ytterligere fem millioner pund.

Journalisten Simon Hughes mener signeringen viser hvor langt klubben har kommet.

– Liverpool har en ny status i europeisk fotball nå. En slik signering har vært utenfor rekkevidden for klubben siden 1990 egentlig. I moderne tid har ikke Liverpool tiltrukket seg en spiller av Thiagos kaliber, sier Hughes i podcasten The Red Agenda.

– En spiller som mer eller mindre har vunnet alt som er å vinne, og en spiller som vil gå inn på alle topplag i Europa. Enhver klubb ville hatt ham, og han ville gått der og forbedret det laget, sier Hughes videre.

Han har lagt merke til at mange henger eg opp i alderen til Thiago.

– Han er 29 år gammel, men det er ingen tegn til at han er over toppen. Jeg har fått noen meldinger som sier «han er 29, han er ferdig», men ville de samme folkene sagt det dersom de kjøpte Kevin de Bruyne, som er 29 og som faktisk har spilt færre kamper enn Thiago over de siste to-tre sesongene? Det tror jeg ikke de ville. Jeg tror de ville sett på det som en stor forbedring for Liverpools midtbane, sier Hughes.

Flere gode år igjen

Hughes forventer at Thiago har minst tre veldig gode år igjen.

– Vi kan forvente at dette er en spiller som kan være veldig effektiv i laget frem til han er 32-33 år gammel, sier Hughes.

– David Silva har vist at han kan gjøre det de siste sesongene, og han kunne trolig spilt videre i Premier League, men ønsket å prøve noe annet. Jeg tror dette reflekterer at de har vært Champions League-mestere og Premier League-mestere, og dette er en type kjøp som kan skje når du har oppnådd ting. Liverpool har vært veldig ambisiøse, og det viser hvor klubben er for øyeblikket. Det er et lag og en klubb som toppspillere gjerne vil komme til.

Thiago Alcantara var banens beste spiller da Bayern München vant Champions League-finalen i august. Da var Liverpool på treningsleir i Østerrike.

David Ornstein i The Athletic har noen ekstra detaljer rundt den finalen.

– Liverpool trengte ikke å bli overbevist, men da Jürgen Klopp og støtteapparatet hans så Champions League-finalen over en drink i på Liverpools treningsleir i Østerrike, var det tydelig at Thiago ville være den perfekte signeringen for laget og klubben deres, sier Ornstein.

– Spillerne begynte å bli begeistret over tanken på at dette skulle skje, sier han videre.

På fredag kom bekreftelsen på at Thiago var kjøpt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]