– De er vår største rival i tittelkampen

Roberto Firmino frykter Manchester United mer enn Manchester City akkurat nå.

17. jan 2021 kl 10.26Einar Kvande

Liverpool møter erkerival Manchester United for 205. gang i dag. Gjestene kommer til Anfield som ligaledere, og Roberto Firmino tror at Ole Gunnar Solskjærs mannskap blir Liverpools argeste utfordrere i kampen om ligatittelen denne sesongen.

– Det er åpenbart at Manchester United har en god sesong. Kanskje deres beste på mange år. Men det overrasker meg ikke. De er en stor klubb, og dette er alltid en stor kamp, sier Firmino til Daily Mail foran toppoppgjøret.

– Akkurat nå må vi si at de er vår største rival i kampen om ligatittelen, og derfor må vi slå dem og minne dem om at vi er regjerende mestere, fortsetter brasilianeren.

– Dette er kampene som alle profesjonelle spillere ønsker å spille i, og som du ønsker å vinne. Det vil såre våre fans om vi taper, det vet jeg. Derfor kan jeg love alle at vi tenker kun på å vinne.

Bryr seg ikke om statistikk

Av de 205 kampene som har vært spilt mellom lagene tidligere har United vunnet 80 og Liverpool 67. United har vunnet den engelske ligaen 20 ganger, mot Liverpools 19. 

– Vi kan ikke bry oss om statistikk akkurat nå. Det eneste vi skal bry oss om er å vinne kampen, og passere dem på tabellen, sier Firmino.

– Dette er spesielle oppgjør hvert år, fordi det er en klassiker i engelsk fotball. Denne gangen vil jeg påstå at kampen er enda mer spesiell, for det er ikke bare tre poeng som står på spill. Dersom vi slår dem vil vi passere dem på tabellen, og fortsette vår kamp om ligatittelen.

– Vi vet at tittelkampen vil bli jevn, og vi må kjempe hardt på veien, men vi tror fortsatt vi kan vinne ligaen for andre sesong på rad. Det er målet vårt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]