Runde tall for Klopp når erkerivalen gjester Anfield

Jürgen Klopp kan nå en milepæl mot Manchester United.

16. jan 2021 kl 20.09Einar Kvande

Liverpool-manager Jürgen Klopp mangler en seier på å runde 100 seiere på Anfield i alle turneringer, siden han tok over manageransvaret i Merseyside-klubben i oktober 2015, melder Liverpoolfc.com.

Bare Bob Paisley (132) og Sir Kenny Dalglish (135) har nådd denne milepælen på færre kamper enn Klopp. Mot Manchester United leder han laget i kamp for 142. gang på Anfield.

Kampen mot Ole Gunnar Solskjærs mannskap er forøvrig Liverpool-managerens ligakamp nummer 100 på Anfield og hans kamp nummer 200 i Premier League totalt. Hans lag har vunnet 127 av disse kampene.

Liverpool har tapt bare en av de ti siste kampene mot United i alle turneringer, et 2-1 tap på Old Trafford i mars 2018.

Klopps mannskap har imidlertid vært i dårlig form inn mot kampen, og har gått målløse av banen i de to siste Premier League-kampene. De røde har ikke gått målløse av banen i tre ligakamper på rad siden mars 2005. Klopp har heller aldri tapt to ligakamper på rad som Liverpool-manager.

United har ikke tapt en ligakamp på bortebane siden de gjestet Anfield i fjor

Manchester United er ubeseiret i sine 15 siste bortekamper i ligaen, en rekke som strekker seg helt tilbake til 2-0 tapet for Liverpool på Anfield for ett år siden.

Det er derfor Premier Leagues beste hjemmelag som møter Premier Leagues beste bortelag på Anfield i morgen. Liverpool har spilt 67 hjemmekamper i ligaen (55 seiere og 12 uavgjortkamper) siden de tapte 2-1 for Crystal Palace i april 2017.

Ole Gunnar Solskjær har ikke vunnet noen av sine fire tidligere kamper mot Liverpool som manager for Manchester United og Cardiff.

Trent Alexander-Arnolds første Premier League-start kom mot United for fire år siden denne måneden.

Divock Origi gjorde sin Liverpool-debut på Old Trafford i september 2015, og vil spille sin kamp nummer 150 for klubben om han slipper til i morgen.

Xherdan Shaqiri, som scoret to mål i tilsvarende kamp for to sesonger siden, kan spille sin kamp nummer 50 for Liverpool om han kommer på banen.

Liverpool - Manchester United spilles søndag klokken 17.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]