– Jeg har alltid sagt at det bare er en kamp om tre poeng som alle andre, men denne kampen er litt spesiell

Mohamed Salah synes situasjonen i toppen av tabellen gir kampen mot erkerivalen litt ekstra krydder.

16. jan 2021 kl 15.58Einar Kvande

Liverpool ligger tre poeng bak Manchester United foran søndagens kamp mot ligalederen på Anfield.

– Vel, jeg sier alltid at det bare er en kamp, men om de vinner vil de være seks poeng foran og om vi vinner er vi likt, så denne kampen er litt spesiell. De siste tre årene har jeg alltid sagt at det er bare en kamp og bare tre poeng, men denne kampen kan ta oss til topps på tabellen og for å klare det må vi slå dem. Så den er litt spesiell, innrømmer Mohamed Salah til TV 2.

Manchester United har ikke tapt på bortebane i ligaen siden sist laget besøkte Anfield. Det var 19. januar 2020 - en dag Salah sent vil glemme.

– Jeg tror det var etter den kampen at fansen begynte å si at vi vil vinne ligaen, så det var en spesiell kamp for oss. Vi følte at avstanden ned til Manchester City var virkelig stor og at vi kom til å vinne ligaen. Jeg tror det var i den kampen vi virkelig fikk troen på at vi skulle vinne, minnes egypteren, som også scoret det siste målet i matchen som endte 2-0. 

Salah mener at Manchester United er et helt annet lag nå enn de var for ett år siden. 

– Jeg synes de har forbedret seg. De har noen gode spillere og de gjør det bra for øyeblikket. De er på førsteplass i Premier League, mens andre lag sliter mer. De gjør det virkelig bra, jeg kan ikke si noe annet. Vi må bare fokusere på oss selv, spille vårt spill og vinne. Jeg tror vi kommer til å vinne, og det vil forhåpentligvis gjøre at vi kan fortsette å kjempe om tittelen, sier Salah.

Viktige spillere er ute

Liverpool har slitt med mange skader denne sesongen, og karer som Virgil van Dijk, Joe Gomez, Diogo Jota og Naby Keita er definitivt uaktuelle mot United i morgen.

– Det har selvfølgelig påvirket oss på en eller annen måte, men spillerne som spiller i den posisjonen gjør alltid sitt beste. Vi har mistet noen toppspillere som «Virg» og Joe, og Diogo Jota ble også skadet. Situasjonen ville vært bedre om vi hadde alle tilgjengelig, men vi klager ikke siden vi har unge spillere som har gjort det veldig bra og som gjør sitt beste.

– Ja, vi har hatt skader, men vi må håndtere situasjonen og fortsette. Det er det, og ikke klaging, som vil gjøre oss til mestre.

Koronapandemien har satt sitt preg på denne sesongen, som er langt jevnere enn det som var tilfellet i fjor.

– Jeg tror dette er en tøff sesong for alle, på grunn av korona og situasjonen i verden, men vi kjemper hardt for å forsvare tittelen. Vi prøver vårt beste på trening og i kamp for å vinne, og alle er stadig sultne på mer. Vi gjør vårt beste for å alltid gi 100 prosent. Det er en tøff situasjon for alle sammen, men vi kjemper fortsatt for å klare det, avslutter den egyptiske kongen.

Liverpool - Manchester United spilles søndag klokken 17.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]