En ting har Liverpool vært dårlig på under Jürgen KloppDe røde har slitt med å komme godt i gang igjen etter lange pauser

Det er nødt å unngås på søndag.

14. jan 2021 kl 19.04Arild Skjæveland

Mens de andre topplagene har spilt kamper, har Liverpool hatt den «luksusen» det er med å ha spillefri denne midtuken.

Det gjør at Jürgen Klopp har fått god tid på treningsfeltet. Fra kampen på St. Mary’s 4. januar, er det 13 dager frem til Manchester United skal gjeste Anfield søndag kveld. De røde har spilt en kamp i FA-cupen, der motstanderen var Aston Villas unggutter. Det er ni dager fra den kampen til møtet med United.

I samme periode har United spilt semifinale i ligacupen mot Manchester City (tapte 2-0), FA-cupkamp mot Watford (vant 1-0) og ligakamp mot Burnley (vant 1-0), da de inntok tabelltoppen.

Det at Liverpool har sluppet å spille kamper, i en sesong så ekstrem som denne, vil vanligvis bli sett på som en kjempefordel – men det har faktisk vært et problem for de røde tidligere.

Treningsleire og vinterpauser

Brukeren «voliton» på Reddit har sett på kampene som har kommet etter lengre pauser, og har gått tilbake til 2016/17-sesongen. Det var thisisanfield.com som først omtalte saken. 

Liverpool har faktisk tapt 42,9 prosent av alle kampene de har spilt, etter en pause på mellom åtte og 11 dager.

Liverpool har kun vunnet 35,7 prosent av kampene etter en pause på 8-11 dager.
Liverpool har tapt 42,9 prosent av kampene etter en pause på 8-11 dager
Når pausen har vært 12 dager eller lenger, har de røde vunnet 62 prosent, spilt uavgjort i 19 prosent, og tapt 19 prosent av kampene.
Med pauser på 12 dager eller mer, og en ser bort fra landslagspauser, har Klopp sitt lag vunnet 50 prosent, spilt uavgjort i 25 prosent, og tapt 25 prosent av kampene.

Det er viktig å ta med at det kun er basert på 13 kamper over fire sesonger, men det viser likevel noe Liverpool forhåpentligvis kan få orden på denne gang.

Vil trene mer 11 mot 11

De siste fire sesongene har Liverpool dratt på treningsleir til varmere strøk så snart de har hatt muligheten i vintermånedene, men med den pågående pandemien, er det umulig.

Klopp og co har derfor blitt igjen på sitt flunkende nye treningsfelt AXA Training Centre, og tyskeren har avslørt at laget hans kom til å trene mye 11 mot 11, fordi spillernes rytme har vært hovedproblemet den siste tiden.

«Vi har mange spillere uten rytme, og vi vil spille mange 11 mot 11 kamper», sa Klopp før kampen mot Aston Villa.

Da hjelper det utvilsomt at det ser lysere ut på skadefronten, og at flere spillere er tilgjengelig. Spillerne som ikke har trent med laget disse ukene er Kostas Tsimikas, Diogo Jota, Naby Keita, Joel Matip, Joe Gomez og Virgil van Dijk. Det var også interessant å se på onsdagens «Inside Training» at det var fire målvakter i aksjon – men ingen Adrían, uten at det er rapportert skade på spanjolen.

Klopp vil komme med siste nytt om skadesituasjonen når han møter pressen kl. 14.00 norsk tid på fredag.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]