– Det er vårt ansvar å snu dette

James Miner snakker om formkrisen.

23. jan 2021 kl 22.36Arild Skjæveland

Liverpool er inne i sin svakeste periode på flere år under Jürgen Klopp. De helrøde har gått fra å toppe Premier League, til å kunne være på femteplass når de spiller neste ligakamp borte mot Tottenham på torsdag.

Den største overraskelsen er kanskje ikke resultatene, men at de helrøde har sluttet å score mål.

James Milner, som satt på benken i 1-0-tapet mot Burnley på torsdag, ser på kampen mot Manchester United som en mulighet til å snu trenden.

– Det er en god mulighet for oss. Slik er fotballen, det er topper og bunner. Ingenting er noen gang enkelt og går av seg selv. Det kan virke lett av og til når ting går bra alt flyter. Når du går gjennom tøffere perioder virker det ikke som ballen vil i mål, eller falle til spillere i boksen, sier visekapteinen til Liverpoolfc.com.

– Ofte handler det om hvordan du tenker på det. «Nå skjer det igjen», dersom noe ikke går veien, mens du ser på det positive dersom ting går bra, sier han.

– I fotballen får du ingen tjenester, og ingen vil gjøre det lett for deg.

– Vårt ansvar

Milner har aldri vært redd for å ta ansvar. Det er han heller ikke denne gang.

– Vi må være store nok til dra oss ut av dette. Når ting går bra er det lett, og alle ønsker ballen. Det blir lett å spille. Ting blir lett når det går bra, sier han.

– Det er når det ikke går bra at du må stå frem, ta ansvar og presse på for å endre det. Det er opp til oss.

Nå ser han frem til kampen mot Manchester United. Kampen mot erkerivalen kommer en uke etter at lagene spilte 0-0 på Anfield.

– Det hjelper åpenbart for analysen. Når du går til en kamp har du alltid gjort hjemmeleksen din om motstanderen. Når du spiller et lag så raskt etterpå, har du det friskt i minnet. Det er ting fra den forrige kampen som gikk bra, som du vil fortsette med. Så er det ting du vil endre, og ting de gjorde for å stoppe oss.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 18.00, og sendes på V Sport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]