– FA-cupen har aldri vært en prioritet for eierne. Det viste finalen i 2012

Liverpool har ikke vunnet FA-cupen siden «Gerrard-finalen» i 2006.

23. jan 2021 kl 17.41Arild Skjæveland

Liverpool har ikke klart å vinne FA-cupen siden Steven Gerrard gjorde det nesten på egenhånd på Millenium Stadium i Cardiff i 2006.

Det nærmeste de røde har vært, var da Sir Kenny Dalglish tok laget videre til finalen mot Chelsea, etter å ha slått Everton på dramatisk vis i semifinalen.

Finalen mot Chelsea endte med nederlag, og det var også det siste Kenny fikk gjort som Liverpool-manager før han fikk sparken. Det skulle gå sju år fra ligacuptriumfen under Dalglish, til klubben vant sitt neste trofé og løftet Champions League-pokalen i 2019.

«Da Kenny Dalglish ble innkalt til Boston tidlig sommeren 2012, visste han hva som skulle skje, og var ikke klar for å kjempe. Han skulle få sparken som Liverpool-manager etter en sesong der det ikke virket som at han og spillerne hadde fått beskjeden fra John W. Henry», skriver Simon Hughes i The Athletic

«Dalglish kunne ha vist til at han hadde nådd to cupfinaler i sin første fulle sesong som manager, etter å ha vært to tiår borte – og at han vant én av dem. Men selv om han hadde løftet FA-cupen i tillegg til ligacupen, ville ikke det redde ham», skriver Hughes.

Lite å hente økonomisk

Hughes skriver at grunnen til at Henry omtrent ignorerte Dalglish da han hentet medaljen for andreplassen, var at Liverpool hadde endt som nummer åtte på tabellen. 17 poeng bak en Champions League-plass.

Det passet ikke Liverpool-eieren, som har en forretningsmodell som handler om profitt og tap.

Dersom Liverpool går hele veien og vinner FA-cupen denne sesongen, vil de motta 3,4 millioner pund i premiepenger. Til sammenligning tjente klubben 110 millioner pund på deltakelsen og seieren i Champions League – og 175 millioner pund på å vinne Premier League.

Liverpool har kun gått lenger enn til femte runde av den tradisjonelle cupturneringen én gang på de siste åtte sesongene. Da endte det med et fryktelig svakt tap mot Aston Villa i semifinalen under Brendan Rodgers for seks år siden.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 18.00, og sendes på V Sport 1 og Viaplay.