Klopp i FA-cupen har bydd på en drømmedebut, en drømmescoring og en ubeleilig vinterferie

Jürgen Klopps Liverpool har mye å gå på i FA-cupen.

Ingen kan anklage Liverpool under Jürgen Klopps ledelse for å ha lagt sjela si i å vinne FA-cupen. På hans fire første forsøk kom ikke laget seg forbi fjerde runde. Kanskje er det på tide at Liverpool hevder seg i den mest prestisjetunge, hjemlige cupen?

Uansett. Slik har Liverpool gjort det siden Klopp ankom klubben høsten 2015:

2016:

Da Liverpool trakk Exeter City som motstander i tredje runde trodde nok de fleste at det  var relativt «smooth sailing.» Kanskje Klopp trodde det samme. Han sendte Liverpools nest yngste lag gjennom tidene ut fra start på Exeters hjemmebane, og det skulle han få svi for. League Two-laget ledet 2-1 til pause mot spillere som Bogdan, Brannagan og Stewart, samt Benteke på topp. I andreomgang utlignet Liverpool, og Exeter City måtte komme til Anfield for returkamp.

Liverpool-laget var fortsatt preget av ung alder og liten erfaring, men her gikk det mer som forventet. 3-0 ble det på Anfield, og Liverpool var videre til fjerde runde.

3-0: Det gikk på andre forsøk mot Exeter City, da Liverpool vant 3-0 på Anfield. Sheyi Ojo var en av målscorerne.

Der ventet West Ham. Etter en målløs første kamp på Anfield, måtte nok en dato skrives inn i terminlista.

På Boleyn Ground sto det 1-1 ved fulltid og kampen gikk til ekstraomganger. I kampens aller siste spilleminutt stanget Ogbonna inn vinnermålet for London-laget og vipps var Klopps første FA-cup-eventyr over.

2017:

Nok en gang var det League Two-motstand som ventet i tredje runde i Plymouth Argyle, og nok en gang skulle Klopps menn slite med å avansere. Tyskeren valgte å sende ut en enda yngre startellever enn den mot Exeter året før, med en gjennomsnittsalder på 21 år og 296 dager. Samtlige spillere som startet mot Sunderland i ligakampen før Plymouth-kampen ble spart, utenom Emre Can. Den dagen spilte blant annet Trent Alexander-Arnold, Loris Karius, og Joe Gomez som returnerte etter å ha vært ute i over et år med en korsbåndsskade.

Det endte målløst, og igjen måtte Liverpool ut i en returkamp. Der ble Lucas Leiva en overraskende helt da hans eneste mål sørget for Liverpools avansement.

I neste runde ventet Wolverhampton. Ulvene ble ett nummer for store for Klopps menn og tok ledelsen før ett minutt var gått, og rakk å finne målet enda en gang før pause. Divock Origi reduserte for Liverpool i det 86. minuttet men det var ikke nok. Unge Ben Woodburn var Liverpools beste for dagen.

TIDLIG MÅL: Mange hadde ikke funnet setene sine på Anfield engang før Wolves stanget inn 1-0-målet.

– Det var en veldig dårlig prestasjon, vi startet dårlig, det ble ikke noe bedre. Det er ikke mye positivt å si i dag, sa Klopp etter kampen.

2018

Det ble ikke en lang reise i turneringen dette året heller, men det ble i det minste mer minnerikt. I tredje runde møttes nemlig Liverpool og Everton på Anfield, og nysigneringen Virgil van Dijk debuterte i selveste Merseysidederbyet. Liverpool-karrieren kunne neppe startet bedre for Nederlenderen. På stillingen 1-1 var spenningen til å ta og føle på. I det 84. minuttet fikk Liverpool corner, og da var det van Dijk som raget høyest i luften og stanget ballen i mål foran the Kop.

KONGEDEBUT: Virgil van Dijk scoret vinnermålet mot Everton i debuten. Kan det bli bedre?

I neste runde ventet West Bromwich, og det var tid for nok en debutant på Anfield: VAR.

Videodommeren brøt inn i kampen ved flere anledninger, og brukte lang tid på avgjørelsene. Til tross for at situasjonene stort sett gikk i favør Liverpool, var det få som var til stede på Anfield den dagen som opplevde det som noe positivt.

Også var det selve kampen, da. Ingen videodommer i verden kunne berge Liverpool fra å nok en gang ryke ut i turneringens fjerde runde for tredje år på rad. West Bromwich vant fortjent 3-2.

2019

Klopps fjerde forsøk i FA-cupen ble av det kortlevde slaget da Liverpool snublet i første hinder. Nok en gang var det Wolves som gjorde jobben. Jimenez sendte ulvene i føringen, før Origi utlignet i andre omgang. Men bare fire minutter senere scoret Ruben Neves på et nydelig langskudd, og vipps var Liverpool ute av FA-cupen nok en gang.

2020

I fjorårets turnering møttes Liverpool og Everton nok en gang i tredje runde. Og det er alltid gøy å slå Everton, men litt ekstra gøy når det skjer på denne måten: med et lag bestående nesten utelukkende av unggutter, pluss en reservekeeper og James Milner.

Everton har aldri, i nyere tid, hatt en bedre mulighet til å slå storebror på Anfield og stilte med toppet lag, men nei, nei, nei. Det vil seg ikke.

Adrian i mål hadde lagt mursteinsvegg mellom stolpene. Calvert-Lewin, Holgate og Richarlison ble alle nektet nettkjenning av spanjolen med hanskene. Kampen var jevn, og det kunne fort endt uavgjort og med en irriterende omkamp, men det satt Curtis Jones en stopper for. I det 71. minuttet serverte han en helt spektakulær scoring, rett oppi krysset fra utenfor 16-meteren. En vrien vinkel var ingen hindring. Den ballen skulle i mål, og reaksjonen til Toxteth-gutten viste hvor mye det betydde å score mot erkerivalen.

DRØMMETREFF: Curtis Jones fikk drømmetreff mot Everton.

I fjerde runde ventet Shrewsbury Town, og at det var en vanskeligere oppgave enn Everton var det nok ikke mange som forventet. På Greenhouse Meadow ventet Shrewsbury Town. En blanding av unggutter og rustne førstelagsspillere klarte ikke å overliste League One-laget, og kampen endte 2-2. I returkampen hadde hele førstelaget og Jürgen Klopp reist på ferie da oppgjøret klæsjet med den innlagte vinterpausen, så Neil Critchley tok med seg unggutter og reservespillere denne tirsdagskvelden.

Og det ble jevnt, men Shrewsbury fant nettmaskene to ganger: det første målet ble annullert av VAR. Det andre var i eget nett, og Liverpool var videre.

I femte runde ventet Chelsea på Stamford Bridge og oppladningen kunne ikke ha vært verre. Etter å ha vært uslåelige i Premier League, fikk Liverpool grisebank av Watford helgen før. 3-0 var sluttresultatet de nå skulle prøve å reise seg fra i FA-cupen.

Noen hadde hakket hull i Adrians murvegg. Etter 13 minutter tok Chelsea ledelsen etter en keepertabbe. Et skudd fra Willian gikk rett på Adrian, som ikke klarer å holde den og den glipper i mål. I det 64. minuttet la Ross Barkley på til 2-0 etter et godt raid  og en god avslutning forbi en sjanseløs keeper.

Jürgen Klopp hadde aldri tatt seg lengre i FA-cupen, men her sa det stopp, og ikke lenger.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 18.00, og sendes på V Sport 1 og Viaplay.