Kampene som kan få Liverpool tilbake på rett kjøl

Det beinharde kampprogrammet kan være akkurat det Liverpool trenger.

Liverpool er som kjent inne i en dårlig periode med kun tre poeng og én scoring de siste fem Premier League-kampene. Felles for alle motstanderne er at de har lagt forsvaret meget lavt og sperret alt som er av rom for Liverpools angrepsspillere. 

Forrige gang de fikk den lille plassen de trengte, satte de syv scoringer mot Crystal Palace på Selhurst Park. Mot Aston Villa-juniorene i FA-cupen ble det dessuten fire scoringer. 

På søndag ble det to mål mot Manchester United, men dessverre var det ikke nok til å avansere i FA-cupen.

For mange uavgjort

Ved inngangen til julen så det ut til at Liverpool skulle få muligheten til å skaffe seg en luke på toppen av tabellen. Kampprogrammet var overkommelig og motstanderne hadde snublet én etter én. I stedet risikerer Liverpool nå å falle ned utenfor topp fire når alle kommer a jour i antall kamper spilt. 

Der Liverpool har vært ekstreme på å avgjøre kamper mot lavtliggende lag de to foregående sesongene, har de funnet det langt vanskeligere i 2020/21. Kun ett lag står med flere uavgjorte enn Liverpools syv denne sesongen, og kun ett lag har færre enn de tre tapene. 

Poengene har altså gått tapt i kamper der Liverpool har vært overlegne i banespillet, som mot Everton, Brighton, West Bromwich, Newcastle, Manchester United og Burnley. Uavgjorten mot Manchester City var nok et rettferdig resultat ut fra kampbildet, mens Fulham nok følte at de fortjente enda mer enn det ene poenget de fikk da Liverpool var på besøk i desember.

Gode i toppkampene

Det har blitt svakere poengfangst enn forventet i kamper mot antatt svakere motstand, men mot de antatte topplagene har det virkelig svingt. 

Det startet meget godt da både Chelsea og Arsenal ble slått i løpet av de tre første serierundene. 

VINNER TOPPKAMPENE: Liverpool tok en sterk seier på Stamford Bridge i andre serierunde.

VINNER TOPPKAMPENE: Liverpool tok en sterk seier på Stamford Bridge i andre serierunde.

Videre ble det uavgjort mot Manchester City på Etihad, før Leicester ble banket hele 3-0 på Anfield. I desember ble også Tottenham slått på Anfield i en imponerende forestilling, før det seneste toppoppgjøret, helgens møte med Manchester United, endte med en noe skuffende uavgjort.

Totalsummen mot storlagene er en gullvinner verdig, og får Liverpool skikk på formen mot lavtliggende lag, kan det fortsatt bli mye å juble for denne sesongen. Programmet framover kan være akkurat det Liverpool tenger for å få formen på rett kjøl igjen. 

Storkamper på rekke og rad

Der venter nemlig kamper mot både Tottenham, Manchester City, Leicester og Everton i løpet av den neste måneden. I tillegg venter oppgjør mot RB Leipzig i Champions League. 

Liverpool har vært best mot de beste:

Det starter allerede i midtuken, med bortekamp mot José Mourinhos Tottenham i London, før den virkelige storkampen mot Manchester City på Anfield kommer 7. februar. 

Uken etter venter bortekamp mot Leicester, før turen går til Leipzig i midtuken før Merseyside-derbyet der Liverpool har mye å revansjere etter det som skjedde på Goodison Park tidligere i sesongen.

Slik Liverpools sesong har vært så langt, kan toppkamper på rekke og rad være akkurat det laget trenger for å finne tilbake til sitt gamle seg. Og snart er også Diogo Jota tilbake.