Supertrioen har hatt langt verre måltørker før - men aldri samtidig

Måltørke er ikke helt ukjent for Liverpools fronttrio. Men for første gang opplever de det samtidig.

Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino har herjet med motstandere både i England, Europa og hele verden de siste årene. Derfor er det uvant å se dem så bleke som de har vært de siste kampene. 

Med unntak av kampen mot Aston Villa-juniorene i FA-cupen, der Mané scoret to og Salah ett, har det blitt lite å juble for de siste kampene. Siden Sadio Mané scoret mot West Bromwich tredje juledag har fronttrioen som resten av laget gått målløse av banen. Tre og en halv kamp er gått siden forrige scoring. 

Kontrasten er stor til det som skjedde like før jul, da alle tre scoret i sjumålsseieren mot Crystal Palace. En måltørke på tre og fire kamper er ikke mye isolert sett, men når tørkeperioden er samtidig for alle tre, merkes det godt på resultatene for Liverpool. 

Men de tre angriperne har individuelt vært gjennom langt verre tørker i Liverpool-drakta enn den de opplever nå. 

Ni kampers forbannelse for Salah

I 2019 gikk Mohamed Salah gjennom det som trolig er den mest frustrerende perioden han personlig har hatt så langt i Liverpool-drakta. Mens laget vant og vant, slet egypteren med å finne veien til mål. 

Etter scoring mot Bournemouth 9. februar tok det hele ni kamper før han igjen fant veien til mål mot Southampton 9. april. Salah scoret et nydelig mål etter å ha løpt med ballen helt fra egen banehalvdel, og feiret med stor entusiasme foran bortesupporterne. 

Etter å ha scoret sitt 50. ligamål for Liverpool var Salah i det spøkefulle hjørnet, og kom med et stikk til Jordan Henderson, som også scoret i kampen.

– Jeg scoret mitt første mål på ni kamper, han scoret sitt første på 20-30 kamper, sa Salah og pekte på sin kaptein.

Egypteren endte sesongen med å bli toppscorer for andre år på rad, og selv om det har blitt noen kamper med bom i det siste, er han fremdeles toppscorer i Premier League med sine 13 mål. 

ENDELIG: Salah feiret voldsomt etter å ha scoret sitt første mål på ni kamper i 2019.

ENDELIG: Salah feiret voldsomt etter å ha scoret sitt første mål på ni kamper i 2019.

Bobbys hjemmetørke

Roberto Firmino går ofte flere kamper på rad uten å score for Liverpool. Han ligger som regel et stykke bak sine to kompanjonger på toppscorerlisten, og er som kjent en spiss som bidrar med langt mer enn å score mål. Så langt denne sesongen står han med fem nettkjenninger, fordelt på tre kamper, og dermed har det gått lange perioder uten scoring for brasilianeren som har vært på banen i samtlige 18 ligakamper. 

Den mest spesielle måltørken kom imidlertid forrige sesong, og den strakk seg ikke nødvendigvis over så mange kamper totalt sett, men det var hjemmetørken til Firmino som var av det utrolige slaget. 

Han måtte vente helt til kampen mot Atletico Madrid i mars før han scoret et mål på Anfield. I Premier League scoret han ikke på hjemmebane før den aller siste kampen, da trofeet kunne bli løftet mot Chelsea i juli. 

Da Jürgen Klopp i høst fikk spørsmål om han kunne forklare hvor viktig Firmino er for laget etter en rekke kamper uten scoring, ble manageren oppgitt. 

– Jeg trenger ikke si ett ord om Bobby Firmino og hvor viktig han er for oss. Så jeg sløser ikke tid på det, sa Klopp.

Manés høsttørke

Sadio Mané er en mann som i likhet med Salah sjelden bruker lang tid mellom hver gang han finner nettmaskene. Senegaleseren delte toppscorertittelen med Salah i 2018/19-sesongen, og var bare ett mål bak i 2019/20. 

Denne sesongen kom imidlertid en lang tørke, spesielt i ligaen. Fra han scoret mot Everton i Merseyside-derbyet gikk det hele ni kamper før han igjen var på scoringslisten mot Crystal Palace. 

Kantspilleren spilte dessuten samtlige seks kamper i Champions League-gruppespillet, og noterte seg kun for ett mål. Så langt står han med seks nettkjenninger i ligaen denne sesongen, og må dermed få opp dampen litt om han skal nå høydene fra de to foregående sesongene.