– Det så ut som vi til tider ville for mye i denne kampen

Jürgen Klopp så en del positivt, selv om laget hans er ute av FA-cupen.

24. jan 2021 kl 20.52Arild Skjæveland

Liverpool er ute av FA-cupen, etter 3-2-tap borte mot erkerival Manchester United. Nok en gang ryker de helrøde ut av den tradisjonsrike cupen før moroa starter.

Jürgen Klopp velger å fokusere på det positive etter kampen.

– Det var ikke dette vi ønsket. Vi hadde mange steg i riktig retning. Starten på kampen var bra, men vi gjorde noen avgjørende feil rundt det første målet. Vi ønsket å score, så alt er greit – men de scoret tre, oppsummerer Klopp til BBC etter kampen.

– Jeg så mye bra, men også feilene som ble gjort på målene. Dersom du ønsker å vinne her må du være på topp. Jeg så flere steg i riktig retning. Vi vet akkurat hva vi må gjøre. Vi må ta steg, og det har vi gjort – men ikke det siste avgjørende steget. 

Mente spillerne «ville for mye»

Da Liverpool gikk opp i 1-0, fortsatte de å angripe. Da fikk Marcus Rashford stå helt alene da United vant ballen langt inne på sin egen banehalvdel. Det var han som crosset over til Mason Greenwood som scoret.

– Det første målet vi slipper inn er et godt eksempel. Vi har for mange spillere som er klare til å motta ballen, spiller uten beskyttelse. Det skulle ikke skjedd, men det skjedde. Vi kan ta med oss ting fra denne kampen, slik vi alltid har gjort. Vi vil prøve å lære fra det, sier Klopp.

Han mener at spillerne hans «ville for mye» i dag. I det legger han kanskje at de ikke klarte å holde hodet kaldt og ga bort muligheter i situasjoner der de så ut til å ha kontroll.

– Dersom vi vinner en kamp, tar vi også med oss det negative fra den kampen også og jobber med det. Det er bare at vi nå snakker om det. Jeg så at guttene virkelig ønsket det, og av og til ville litt for mye – men det er bedre enn å ikke ville nok.

Han mener de to scoringene vil gi selvtillit.

– Ja, det var bra, og det var også andre situasjoner der vi kunne ha scoret. Det var ikke enkelt for United i kveld, og det var ikke enkelt for oss. Vi holdt tilbake to innbyttere i tilfelle ekstraomganger, og det var tøft. I kveld var det ikke nok, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]