Spillerbørs:Fikk slutt på måltørken og nettet to - uten at det hjalp, dessverre

Mohamed Salah har sammen med resten av Liverpool-spillerne kjent på en måltørke i og etter jul. Mot Manchester United scoret han to, uten at det hjalp laget til avansement i FA-cupen.

24. jan 2021 kl 20.27Tor Sandø

Alisson Becker 6

Måtte tidlig i aksjon på et skudd fra Greenwood. Den ordnet han med en sterk reaksjonsredning med føttene. Fulgte opp med flere godeutspark og utkast. Flink til å slå ballen i ufarlige områder, men får et lite minus på en slurvete pasning på Fabinho, som førte til gulkortet til landsmannen. Ingen mulighet på Greenwood-målet. Et lite spørsmål på frispark-målet, som kommer i "keeper-hjørnet til venstre for han.

Trent Alexander-Arnold 5

Hadde virkelig noe å bevise denne gang etter en langvarig dårig periode. Har sett ut som han sliter alvorlig med selvtilliten. Atskillig bedre denne gang. Bedre adresse på pasningsspillet enn på lenge. Men fortsatt mye å jobbe med for å komme opp på fjorårets nivå. Forsvarsfireren slet i dag og det var ikke bare Trent sin skyld.

Fabinho 5

Litt på halvdistanse på flere av innleggene og cornerne. Får et korrekt gult kort da han takler Greenwood og United får straffe fra 18 meter på slutten av førsteomgangen. Tar Cavani kvarteret før slutt på ordinær tid som skaffer United frispark fra 17 meter og som resulterte i 3-2. Best av midtstopperne med klar margin.

Rhys Williams 3

Det er ikke vanskelig å synes synd på vår unge midtstopper. Unggutten er forsvarets store usikkerhetsmoment og han sendes igjen til ulvene av manager Klopp. Alt for forsiktig i duellspillet og er alt for avventende. For lite flink til å angripe ballfører. Har en skummel heading over eget mål mot slutten av første omgang. Bommer på en tidlig gjennomspilling fra Greenwood mot Rashford, som alene med Alisson gir United 2-1. Smått utrolig at han får 90 minutter for Liverpool i dag.

Andy Robertson 5

Skotten forsøkte iherdig å forstyrre Greenwood ved å brøle mot Uniteds spiss. Han lyktes ikke. Aktiv på venstresiden og fikk en del å gjøre offensivt og defensivt. Kan med fordel presse litt hardere mot ballfører. Liten tendens til å ruse når han med fordel kan være litt mer avventende. Som kollegaen på høyresiden var det mer offensivt som lyktes tidligere enn tilfellet er nå.

James Milner 6

Kaptein for anledningen. Hilste på kollega Maguire hos United før kampen og da de møttes igjen ikke mange minuttene etter var det United-kapteinen som ble taklet hardt av veteranen. Jobbet og slet hardt på midtbanen. Lyktes ikke med alt, men hadde en kjempesjanse litt før timen var spilt. Ballen gikk over. Hoppet over en pasning fra Firmino og lot ballen gå videre til Salah, som ble tomålsscorer på 2-2. En grei kamp, der han etterhvert fikk problemer da Bruno Fernandes kom inn.

Georginio Wijnaldum 4

Forsøkte iherdig å balansere Liverpools midtbane. Lyktes bare tidvis. Møter du United på bortebane, så er du forberedt på å løpe mye og det ble vel mange rom å dekke for nederlenderen og lagkameratene også denne gang. Skiftet ut etter en drøy time uten at han greide å sette sitt preg på kampen på noen måte.

Curtis Jones 5

Unggutten fikk startplass denne gang. Ble en del involvert. Flink til å bruke de offensive sidebackene og god til å utfordre Uniteds forsvar. Også i perioder god til å skjerme unna motspillerne. Men det ble ikke like vellykket for han heller denne gang.

Thiago Alcântara 5

Ga jernet i duellspillet og er godt bevegelig fra start. Er flink til å strø pasningene og vri spillet. Blir bedre og bedre i kamp for kamp etter den langvarige skaden. Men heller ikke i denne kampen er han så toneangivende som vi vet han kan. Sluknet litt, noe som vel kan skyldes at det ikke er lenge siden han kom tilbake i spill.

Mohamed Salah 7

Gjør et fantastisk mål da han får et perfekt gjennomspill av rekkekompis Firmino. Nydelig førsteberøring og alene med Henderson gjør han ingen feil. Jobbet bra, men kunne med fordel gjort litt defensivt arbeid på utlikningsmålet i første omgang, der han lar Rashford slippe fri på sin side. Gjentok bedriften med scoring da han utliknet til 2-2 og hadde en kjempesjanse til 3-2 både midt i andre omgang og mot slutten av kampen. Endelig er måltørken historie, men det er eneste positive vi kan dra ut av denne kampen. Liverpools bestemann.

Roberto Firmino 6

Fine gjennombruddspasninger på begge målene til Salah, der han spiller ut hele hjemmeforsvaret. Har et godt overblikk og ser åpningene som få andre. Kommer i perioder litt bort.

Sadio Mané

Inn for Wijnaldum etter 62 minutter. Markerte seg tidlig med en stempling på Fred, som han fikk gult kort for. Jobbet og slet i periodene der Liverpool jaktet mål. Bruker fysikken sin og var i perioder en håndfull for flere av United-forsvarerne.

Xherdan Shaqiri

Erstattet Thiago ti minutter før slutt. Tok noen cornere. Greide ikke å sette sitt preg på hektiske sluttminutter.

Divock Origi

Fikk ti minutter for Firmino. Fikk en smell i hodet og ble liggende, men kom seg heldigvis opp. Kunne verken gjøre fra eller til for resultatet, dessverre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]