Dette ser Jürgen Klopp etter når han skal signere en ny spiller

Jürgen Klopp har avslørt hvilke egenskaper en potensiell ny Liverpool-spiller må ha.

27. jan 2021 kl 18.18Einar Kvande

Jürgen Klopp har hentet spillere som Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Sadio Mané, Andy Robertson og Fabinho til Liverpool, og tyskeren har bygd en tropp som har vunnet både Premier League og Champions League. Til Robbie Fowlers podcast har Liverpool-manageren avslørt hvilke egenskaper han ser etter når han rekrutterer nye spillere.

– Spilleren må være åpen. Åpen for informasjon. Det jeg liker er en fotballspiller som har masse selvtillit, og som ikke tar seg selv for høytidelig.

– Høy selvtillit, slik at spilleren vet han er god, men jeg forstår jeg trenger alle de andre typene også, ellers har vi ikke en sjanse i dette spillet. Men jeg liker spillere som er litt slik. Men om det er spillerens eneste styrke, har han ikke en sjanse i mitt lag. Først og fremst må han være i stand til å spille veldig god fotball.

– Heldigvis har jeg jobbet sammen med spillere som er så mye bedre enn jeg selv noen gang var. Det gjør det enkelt for meg å verdsette deres talent. 

– Det finnes ingen typisk Jürgen Klopp-spiller. Men spilleren må være åpen for å ta i mot fotballinformasjon.

– Dersom du kommer hit, og tror at du allerede vet alt om spillet, kan du slite litt, for vi har masse informasjon. Men jeg har aldri møtt en slik person.

– Alle trenger tid til å bli vant til et nytt miljø

Klopp lar alltid sine nye spillere få ta den tiden de trenger til å bli vant til sitt nye miljø.

– Jeg har det aldri travelt med nye spillere. Det er så mange brikker som må passe sammen i en fotballkamp, og selv om du henter den beste spilleren i verden til et lag, betyr det ikke at alt vil fungere som det skal med en gang.

– Vi trenger alle tid til å finne oss til rette. Vi trenger alle tid til å bli vant med nye omgivelser. 

– Problemet vi har i fotball er at du vanligvis ikke får den tiden. Men vi er så frekke at vi bare tar tiden til hjelp likevel. Vi gir oss selv den tiden vi trenger for at ting skal fungere. Så langt har det gått bra i flesteparten av tilfellene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]